O mne

Moja fotka
Hi, my name is Laura and I found myself a new passion that brings me a lot of joy - writing. For now I´m writing about One Direction but maybe over a time I will write about someone else. Who knows. :) I hope you liked, like and will like my stories and if so, please write comments. I´m really grateful for them because they are giving me the strenght and the fancy to write more and more. Thank you so much :) :-* FB - https://www.facebook.com/vojtekova.laura ... TT - https://twitter.com/LauraVojtek ... FB fanpage - https://www.facebook.com/LaliStories?ref=hl ... Ask.fm -http://ask.fm/LauraVojtek

sobota 30. júna 2012

Holidays 6


Louis
Pražil som sa na slnku, keď sa ozval smiech a z ničoho nič ma obliala voda. Otvoril som oči, aby som zistil, čo sa deje, keď som zazrel tie dve dievčatá, ako sa bláznia vo vode. Tá bruneta mala červené pásikavé plavky. Hmmm, presne podľa môjho gusta, pomyslel som si. Bože Louis, prestaň. Máš predsa Eleanor. No potom ma zasiahla krutá realita. Nie, nemám. Rozišli sme sa.
Radšej som prestal rozmýšľať nad pochmúrnymi myšlienkami a zadíval som sa na to dievča. Bola naozaj pekná, no som si všimol už aj v autobuse. Mala dlhé tmavé vlasy, trošku zvlnené, no teraz vo vode sa jej narovnali. Tvár mala čistú a krásnu, a prenikavé modré oči mi vybíjali dych. A to sa na mňa ešte ani raz priamo nepozrela. Keď sa smiala, vyžarovala z nej radosť a sálala k dušiam ľudí okolo nej. Bola šťastná.
Louis, prestaň. Si tu na dovolenke, a neprišiel si sem baliť dievčatá na jednu noc ako Harry. Aj keď ona by asi nebola len na jednu noc, no určite má chlapca. Niekto tak milý a krásny nemôže byť sám. Už aj na ňu prestaň myslieť! okríkol som sa v duchu a odvrátil som zrak. No nedalo sa. Niečo ma k nej neustále ťahalo.
Rýchlo som vstal, zobral si uterák a odišiel som. Nemohol som tam už dlhšie ostať. Vrátil som sa do domu a ľahol si na posteľ. Po toľkom slnku ma to ťahalo spať, a tak som si na chvíľku zdriemol.
Zobudil som sa až okolo 9 večer, rýchlo som na seba niečo hodil a utekal som do jedálne, aby som stihol večeru. Našťastie pre mňa tam jedlo ešte stále bolo, a tak som si nabral plný tanier a pobral sa k stolu.

Lucy
Po celý čas, čo sme boli s Charlotte v bazéne na nás čumel ten chalan z autobusu. Myslel si, že ho nikto nevidí, no ja mám oči všade. Vlastne ani tak nepozeral na nás ako na Charlotte. Zrejme sa mu páči, pousmiala som sa, škoda len, že má priateľa. Prestala som ho nejako vnímať a bavila som sa s Charlotte. Potom som si len jedným okom všimla, že vstal a odchádza. Nejako som to neriešila.
Po dlhom máčaní v bazéne sme sa vybrali na lehátka a opaľovali sa. Byť tu tak na dovolenke a nie pracovať. To by bola iná káva, pomyslela som si a zavrela oči proti slnku.

Charlotte
Po niekoľko hodinovom opaľovaní sme sa vrátili na izbu a prezliekli z plaviek. Vybrali sme sa na večeru,  naložili si taniere a v rýchlosti ich do seba napchali. Tak naspäť na izbu vyspať sa do ružova, aby sme boli zajtra fit.
V obývačke sme stretli nahodeného Jacka, ktorý sa niekam náhlil.
„Kamže sa tak ponáhľaš?“ zasmiala som sa.
„No predsa na privítaciu párty. Vy nejdete?“
„Čože? Privítacia párty? Ako to, že o ničom nevieme?“ čudovala som sa.
„To je jedno. Poďte, bude sranda,“ volal nás.
„Musíme sa najprv prezliecť,“ zvolala som. „Prídeme tam potom. Kde to je?“
„V dome číslo 3.“
„Okey, vďaka. Vidíme sa tam,“ usmiala som sa a zakývala mu, ako odchádzal.
„A ide sa žúrovať!“ zvýskla som po slovensky a Lucy sa na mňa len zmätene pozerala. „Ideme na uvítaciu párty. Rýchlo sa poď obliecť!“
Vošli sme do izby a otvorili kufre. Každá si vyhádzala svoje oblečenie na posteľ a rozmýšľala, čo si zoberie. Bola to ťažká dilema, no nakoniec som si vybrala modrý top s čiernymi vysokými kraťasmi a modré tenisky. Lucy si obliekla čierny top s rifľovou sukňou a kvetinkové topánky na platforme. K tomu ešte nejaké doplnky a môžeme vyraziť.
Vyšli sme von a hľadali číslo 3. Nebolo veľmi ťažké ho nájsť, keďže len z jedného domu sa ozývala hlasná hudba a smiech a celý bol vysvietený. Šli sme teda tam a zaklopali na dvere. Otvorilo nám nejaké dievča a bez otázok nás pustila dnu. V obývačke sme si našli nejaké pitie a sadli sme si na gauč. Keďže sme nikoho nepoznali, nemali sme sa s kým baviť. No to sa razom zmení, len čo si vypijeme.
Keď sme sa trošku porozhliadli, šli sme sa pozrieť, aký alkohol tu majú. Najlepšie nám vyhovovala melónová vodka, tak sme si naliali a pripili na úžasné leto. Tak ďalšiu a ďalšiu, až nám zapísalo a už sme boli odviazanejšie. Aj angličtina v Lucinom prípade fungovala bez problémov. Tak sme sa teda rozdelili a zoznamovali sme sa so všetkými. O chvíľu som už každého poznala, a tak som sa vybrala na tanečný “parket“, ktorý bol pred gaučom a rozbíjala som sa na nejaké disco pecky spolu s ďalšími 20 ľudmi.
Zábava gradovala a každý sa poriadne bavil. Párty svoj účel splnila a všetci sme sa navzájom spoznali. A tak tu už nebudeme po celé leto len my dve s Lucy ale aj ostatný pracovníci. Hneď bude veselšie. A ak budú takéto párty aspoň každý týždeň, tak tomu sa teda hovorí brigáda, pomyslela som si večer, keď som si unavená líhala do postele a po pár sekundách som zaspala.
Ešte šťastie, že sme si budík nastavili ešte včera na obed, lebo inak by sme nevstali a prišli by sme načas. Obliekli sme si tričká s názvom hotela, ktoré sme dostali a ponáhľali sme sa na raňajky, ktoré sme len tak zhltli. Tak rýchlo do detského kútika privítať našu prvú skupinu.
V tomto hoteli sa chodilo dovolenkovať na dvojtýždňové turnusy, alebo dlhšie a tak sme mali určité deti po určitý čas a počas tých dvoch týždňov by nám nikto nový nemal pribudnúť. Už som sa nemohla dočkať, až sa s tými malými prckami zoznámiť.  Deti som mala odmalička veľmi rada a vedela som, ako na nich. Vždy som robila pestúnku bratrancom a sesterniciam, keď ich mamičky museli niekam odísť. A bavilo ma to. Teraz to však budú úplne nové deti a ja som dúfala, že ma budú mať rady.
Sadli sme si na naše pracovné miesta a čakali sme na tých nezbedníkov, o ktorých sa budeme dvakrát denne pár hodín starať, aby si aj ich rodičia trošku užili dovolenku. Ako prvé k nám prišlo ryšavé dievčatko s maminou, ktoré mohlo mať asi tak dva roky. Bola veľmi plachá a bála sa opustiť mamku. Hneď som si ju zobrala na starosť a zabavila ju tak, že si ani nevšimla, kedy jej mamka odišla a už jej po nej ani nebolo smutno.
Postupne prichádzali ďalšie deti, až ich bolo presne 15. My sme mali zadelené deti zo Slovenska a Česka, aby sme sa dorozumeli. Zvyšné deti šli ku ďalších animátorkám. Keď sme už boli všetci, s Lucy sme sa rozhodli, že by bolo dobré tie deti navzájom pozoznamovať, a tak sme vymysleli hru, kde sme si všetci sadli po kruhu a každá si z klobúka vytiahol nejaké číslo. My sme si naschvál nechali prvé, aby sa osmelili. Zaradom sme sa predstavovali a povedali niečo o sebe.
Potom sme si už len kreslili, pretože na ďalšiu hru už bolo málo času. No sľúbili sme im, že poobede, keď sa vyspinkajú, si určite niečo pekné zahráme. Boli veľmi zlaté a my sme sa tešili z ich radosti. Dúfali sme len, že nám to po čase nezačne liezť na nervy.
Keď si všetky deti vyzdvihli ich rodičia, pobalili sme si veci a vybrali sa na obed. Počas neho sme rozoberali každé dieťa, ktoré sme dnes mali. Odrazu mi začal zvoniť mobil a ja som ho po prečítaní mena s radosťou zodvihla.
„Ahoj, ani nevieš, ako mi chýbaš!“ zvolala som.
„Zdravím, pusa. Veď aj ty mne. Ako sa mi máš?“ opýtal sa ma Martin.
„Skvele. Ten hotel je úžasný. Totálny luxus. Pol dňa trávime s deťmi a zvyšok máme voľno a môžeme sa poflakovať, opaľovať a využívať bazén. Je to geniálne!“
„Tak to sa teda máte. Akoby ste boli na dovolenke a nie pracovali.“
„Trošku to tak vyzerá,“ zachichotala som sa. „A ty sa máš ako?“
„Žijem, dýcham. Chodíme s Jakubom vonku a ak som doma, tak spím. Klasické leto.“
„Musím Jakubovi povedať, nech na teba dozrie. Aby mi ťa neuchmatla nejaká druhá ženská!“ zasmiala som sa.
„Ehm,“ zamrmlal. Netušila som, či sa niečo deje, a tak som to odignorovala. „Musím už končiť. Prišiel Jakub, ideme na paintball. Drž nám palce, nech vyhrajeme.“
„Samozrejme. Nech sa vám darí,“ popriala som mu a zložila som.
„Ako sa má Martin?“ opýtala sa Lucy.
„Celkom dobre. Práve išiel hrať paintball s Jakubom.“
„Tak to je fajn. Aspoň, že je s ním.“
„Na čo narážaš?“
„Každý chlap si potrebuje vždy prevetrať to, čo má medzi nohami. A ak nemá pri sebe svoje dievča, použije niekoho iného.“
„Čože? Myslíš, že ma Martin podvádza?!“
„Nie, nie,“ upokojovala ma. „To nehovorím. Len by si naozaj mala poprosiť brata, aby naňho dal pozor. Len pre istotu.“
„Myslíš? A čo keď zistí, že som ho dala kontrolovať. Pomyslí si, že mu neverím a pohádame sa.“
„Vždy lepšie, akoby mal pretiahnuť nejakú šľapku od susedov.“
„Máš pravdu,“ uvažovala som. „Večer zavolám Jakubovi.“
Naobedovali sme sa a opäť vyrazili ku bazénu. Tentoraz sme už boli pripravené a plavky sme mali pod oblečením. Na uteráky sme sa vykašľali a skočili rybičku do bazéna. Ďalšie hodiny sme strávili opaľovaním a máčaním sa v bazéne, až kým sme opäť nemuseli ísť k deťom. Hrali sme s nimi rôzne hry a učili ich rôzne veci.


22 komentárov:

  1. krásne to je :)) vážne som moc zvedavá, ako to bude pokračovať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A čo znamenajú tie foto ?? :) Nechápem tomu ale inak je to krásne ;) :))

      Odstrániť
    2. Outfity ktoré mali holky :) a vďaka

      Odstrániť
  2. kam ty na tie nápady chodíš :) zakaždým to je iné a najmä úžasné :) teším sa na ďalšiu časť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvelá časť ;) už sa teším na ďalšiu :) xx

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Úplne perfektná... Ako vždy ! ;) Teším sa na ďalšiu.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. „Každý chlap si potrebuje vždy prevetrať to, čo má medzi nohami. A ak nemá pri sebe svoje dievča, použije niekoho iného.“
    Toto ma rozsekalo ;3 ináč úžas ^^

    OdpovedaťOdstrániť
  6. pááár excelent :D :D neviem ako sa to píše, ale snaha sa cení :* skvelé Lauri :* ja takto vedieť písať, uu tak si pískam ako Whistle Baby :D :*

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Divím sa, že ma to baví stále dokola opakovať :DD ..krásna! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem :-) a som rada ze to stale opakujes :D posilnuje ma to ... keep going :D

      Odstrániť
  8. Užasna poviedka!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. velmi pekná kapitola :)

    OdpovedaťOdstrániť