O mne

Moja fotka
Hi, my name is Laura and I found myself a new passion that brings me a lot of joy - writing. For now I´m writing about One Direction but maybe over a time I will write about someone else. Who knows. :) I hope you liked, like and will like my stories and if so, please write comments. I´m really grateful for them because they are giving me the strenght and the fancy to write more and more. Thank you so much :) :-* FB - https://www.facebook.com/vojtekova.laura ... TT - https://twitter.com/LauraVojtek ... FB fanpage - https://www.facebook.com/LaliStories?ref=hl ... Ask.fm -http://ask.fm/LauraVojtek

utorok 12. júna 2012

Taken 45


Ubehlo pár dní a ja som sa stále neodvážil jej povedať o turné. No dnes jej to už poviem. Už musím. Turné začne o dva týždne. Dúfam, že sa na mňa nenahnevá, že som to tak dlho odkladal. Premýšľal som ležiac na posteli a sledujúc ju, ako krásne spí.
Len čo som sa rozhodol, vstal som opatrne z postele, aby som ju nezobudil a obliekol som si tepláky. Zišiel som dolu do kuchyne, kde už bol Niall a snažil sa zošrotovať celú chladničku.
„Je tam ešte niečo?“ spýtal som sa ho so smiechom.
„Ovocie a zelenina,“ odvetil Niall.
„Vďaka ti, kamarát,“ smial som sa a očistil som si mrkvu. Práve keď som si z nej išiel odhryznúť, vošiel Louis a zaspato na mňa pozrel. Rýchlo som skryl mrkvu za chrbát, ale jemu nič neuniklo.
„Ty ... ty ... ty máš moju mrkvu?!?!“ skríkol.
„Ee,“ zaklamal som nevinne. V tej chvíli sa Louisove zreničky zúžili a vyštartoval po mne ako gepard. Rýchlo som vzal nohy na plecia a utekal som preč. Chvíľu sme sa tak naháňali, no nemohol ma dohnať. A tak sa mi v hlave zrodil plán, ako to zastaviť.
Podišiel som do záhrady k jazeru a postavil sa neďaleko vody. Aj keď som február, mali sme napustený bazén, hoci sa to môže zdať divné. No mali sme tam zabudovaný prístroj, ktorý udržoval vodu teplú. Otočil som sa teda k Louimu a ten keď videl, že sa vzdávam, rozbehol sa plnou rýchlosťou s úmyslom do mňa vraziť, aby som spadol do bazéna. To sa mu však nepodarilo. V poslednej sekunde som uskočil na bok a videl som len ako Louisovo telo bezvládne padá do vody a na tvári sa mu zračí šokovaný výraz.
Dopadol do vody “pľacáka“ s otvorenými ústami, takže sa isto nalogal vody. Trvalo pár sekúnd, než sa vynoril nad hladinu a skríkol z plných pľúc: „Liaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!!!“
Keď som videl ten jeho výraz, vybuchol som smiechom a nedokázal som prestať. Zvyšok domu sa v sekunde zbehol na záhradu a pri pohľade na zúrivého Louisa v bazéne sa začali smiať aj oni. To Louisa ešte viac naštvalo a už som len videl, ako sa v ňom búri žlč. Pohľadom som zavadil o mrkvu, ktorú som ešte stále držal v ruke, a tak som mu ju hodil. Nadšene ju chytil a zahryzol sa do nej. Jeho výraz sa v mihu sekundy zmenil na blažený a už bol krotký ako baránok. Na to sme opäť všetci vybuchli a pobrali sa späť do domu.
Cestou ku mne podišla Becky a objala ma.
„Dobré ráno,“ usmiala sa.
„Dobré ráno aj tebe,“ povedal som.
„Stalo sa niečo?“ spýtala sa.
„Nie, vlastne áno. Musíme sa porozprávať,“ odvetil som. Tvárou jej prebehla bolesť a zmätok, a tak som rýchlo dodal: „Neboj sa, nie je to nič hrozné.“
„Tak poďme niekam. Nevydržím dlho čakať.“
„Tak dobre. Sadnime si niekde na trávu, nie je až taká zima.“
Šli sme trošku ďalej od domu, aby nás nikto nerušil a sadli sme si. Chvíľku som mlčal a Becky sa na mňa len zvedavo pozerala.
„Vieš ... ide o to, že ... Paul nám naplánoval ďalšie turné.“
„Aha. To je všetko?“
„No, je to už o dva týždne.“
„Odkedy to už vieš?“ spýtala sa normálnym hlasom.
„Oznámil nám to ešte pred Manchestrom, ale nechcel som tam kaziť chvíle, a potom tu boli tí rodičia. Bál som sa, ako to zoberieš,“ odvetil som úprimne.
„A ako dlho tam budete?“
„3 mesiace.“
„To je dosť.“
„Áno, to je.“
„Budeš mi chýbať.“
„Ty sa na mňa nehneváš?“ čudoval som sa.
„Prečo by som sa na teba mala hnevať? Veď je to tvoja práca. Počítala som s tým.“
„Ty si poklad,“ usmial som sa. „A samozrejme aj ty mi budeš chýbať. Mohla by si ísť s nami.“
„Možno vás prídem raz pozrieť, ale radšej ostanem tu v Londýne. Cestovania mám na istý čas dosť. Zoberiem si veľa roboty, aby som sa nemohla nudiť a hádam to zbehne rýchlo.“
„Určite. Budeme si každý deň volať. Ani sa nenazdáš a už budeme doma.“
„Ehm,“ prikývla a ľahla mu na kolená. Hladil som ju po vlasoch a potichu jej spieval. Po chvíľke zaspala.

Becky
Zobudila som sa o pár hodín v posteli. Asi ma Liam preniesol. Ponaťahovala som si všetky údy a zišla som dole. V žalúdku mi už riadne škvŕkalo. Veď som od včera nič nejedla a už je obed. Kuchyňou sa šírila lahodná vôňa. Pri sporáku stál Harry a miešal dve hrnce naraz. Pri stole bol už nedočkavý Niall a sliny mu dobre že netiekli po brade.
„Čo sa to tu varí?“ zvolala som.
Harry sa otočil, podaroval mi úsmev a vrátil sa späť k vareniu.
„Uvidíš. Bude to prekvapko!“
„Vonia to úžasne, tak dúfam, že to tak aj bude chutiť.“
Po pár minútach vypol sporák a ponaberal nám do tanierov. Tie potom položil pred nás a netrpezlivo čakal na naše výraze po prvom súste. Nadýchla som sa a na vidličku som si nabrala cestoviny s nejakou omáčkou a zeleninou. Vložila som si ju do úst a okoštovala som chuť. Cestoviny sa mi rozplynuli na jazyku a v ústach mi vybuchol oheň.
„Páli, páli!!!!“ skríkla som a Harry mi rýchlo podal vodu. Vypila som celý pohár a dychčiac som sa pozrela na Nialla. V pokoji sa tým napchával, akoby to boli len obyčajné špagety.
„Je to zlé?“ spýtal sa s obavami Harry.
„Nie, len ma to zaskočilo. Dlho som nejedla nič tak štipľavé,“ povedala som. Medzitým som si opäť nabrala a vložila som si do úst ďalšie sústo. Tentoraz bol môj jazyk pripravený a pomedzi pálenie som zacítila aj chuť jedla. Bolo to naozaj výborné. Rýchlo som si nabrala ďalšiu a ďalšiu porciu, až som už na tanieri nemala nič a nadšene som sa pozrela na Harryho.
„Je to výborné. Odkiaľ máš ten recept?“ spýtala som sa.
„Od Cheryl.“
„Kto je Cheryl?“ povedali sme s Niallom naraz.
Harry sa trošku začervenal a povedal: „Moje dievča.“
„Jeeej, ty máš dievča? Aká je? Prečo si nám ju ešte nepredstavil? A prečo sa tak červenáš? To je divné,“ vyhŕkla som.
„Harry sa nám zamiloval. Už to nie je len nejaké dievča na jednu noc. To preto sa tak červenal,“ ozvalo sa spoza dverí a do kuchyne vošiel Louis.
„Harry, ak ju zajtra neprinesieš ukázať, neželaj si ma!“ povedala som.
„Bojím sa ju tu doviesť, aby nezdupkala,“ priznal sa. „Ktovie, čo by jej chalani vyviedli.“
„Tak ti sľúbia, že budú slušní. Ja ju chcem spoznať.“
„Tak teda dobre. Privediem ju zajtra. Ale nech sa neopovážia niečo vyviesť, lebo inak nech si ma neprajú!“ povedal výhražne Harry. „A to sa týka hlavne teba, Louis.“
„Ja? Kedy som ja niečo vyviedol?“ opýtal sa Louis nevinne.
Len som sa nad nimi uškrnula a nabrala som si dupľu z Harryho úžasného obeda. Zamyslela som sa nad zajtrajškom. Musím to nejako zariadiť, aby si boli aj všetky dievčatá. Už len Niall nemá dievča. To sa musí nejako napraviť. Lenže dať jeho dokopy s nejakým dievčaťom bude ťažké. Čaká na tú pravú. Porozprávam sa s ním. Možno nájdeme nejaký kompromis, pomyslela som si.

33 komentárov:

  1. perfektné to je :) úplne ! ;) teším sa na ďalšiu časť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ááá, dokonalé :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Odpovede
    1. ???? (Laura pridaj sa)

      Odstrániť
    2. čo ako teraz???! nemožem za to že sa mi nepáčia tie Laurine poviedky..samé drísty to sú..

      Odstrániť
    3. tak naco sem potom pises komenty?

      Odstrániť
    4. preco by som nemala zniest ale trosku to nedava logiku ... keby sa nikto neozval jak napises len ach jaj a koniec ... to je kritika? :D aj keby bola, od teba si ju nepripustam, lebo ta mam niekde hlboko

      Odstrániť
    5. ved v pohode..ja nehovorím že raz nebudeš dobrá spisovatelka..ale teraz to nieje vobec dobré..mám toho dosť naítaného..

      Odstrániť
    6. preboha ... sak to si len vymyslam pribehy, ako to mozes porovnavat s nejakymi bestsellermi =D

      Odstrániť
    7. to je pravda :D ale podla mna do budúcna by si mohla byť dobrá..hlavne že ťa to baví..a prepáč..

      Odstrániť
    8. :D :D :D :D :D :D :D pri čítaní komentárov od mm ..mám pocit že má nanajvíš 12 rokov ..:D keby sa aspon vedela obhájit ..a ked sa mi už niečo nepáči tak nemám potrebu to písat do komentárov ale jednoducho opustím stránku ..

      Odstrániť
    9. to je v pohode mm :-ň každý má svoj názor a ja prijímam aj negatívnu kritiku :-)

      Odstrániť
  4. super to je.. ako vždy.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Odpovede
    1. dakujem :-) mozno v piatok ... tohto tyzdna som nejako nestihala kvoli skole

      Odstrániť
    2. Aha:) Ale myslím, že to vůbec nevadí:) Na ty tvoje části se vyplatí počkat:) A určitě nemáš zač:)

      Odstrániť
  6. užasna;) ako vždy a prosííííím ťa kedy bude dalšia ? daš cez víkend apsoň 3 ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem :-) a tohto vikendu asi nie ... kedze celu od piatku pooobedia som nebola doma az teraz naobed v nedelu som sa vratila ... ale pokusim sa dat aspon nieco :-) uz ked budem mat konecne po vsetkych testoch tak budem pridavat castejsie :-)

      Odstrániť
  7. Perfektna ako vzdy :) kedy bude dalsia??

    OdpovedaťOdstrániť
  8. skvelá!! dúfam že bude čoskoro ďalšia:)
    Eli:)

    OdpovedaťOdstrániť