O mne

Moja fotka
Hi, my name is Laura and I found myself a new passion that brings me a lot of joy - writing. For now I´m writing about One Direction but maybe over a time I will write about someone else. Who knows. :) I hope you liked, like and will like my stories and if so, please write comments. I´m really grateful for them because they are giving me the strenght and the fancy to write more and more. Thank you so much :) :-* FB - https://www.facebook.com/vojtekova.laura ... TT - https://twitter.com/LauraVojtek ... FB fanpage - https://www.facebook.com/LaliStories?ref=hl ... Ask.fm -http://ask.fm/LauraVojtek

nedeľa 12. januára 2014

Challenge 2

„Ahoooj,“ pozdravila ma Kim a dovolila mi, aby som ju prezliekla. Zima už síce skončila, no na apríl nebolo tak príjemne ako kedysi. Len čo bola Kim poriadne oblečená, šli sme k autu a odviezli sme sa domov. Tam už bol vyvalený Theo a opäť hral tie nezmyselné hry.
„Utekaj si vybaliť ruksak, dobre?“ povedala som Kim a ta utiekla nahor do svojej izby.
„Ako bolo v škole, Theo?“ opýtala som sa ho s úsmevom a prisadla som si k nemu.
„Fajn,“ zamrmlal a ani neodtrhol pohľad od obrazovky.
„Smiem sa pridať?“ opýtala som sa ho. Vrhol na mňa šokovaný pohľad, akoby som sa zbláznila a medzitým ho v tej hre stihli zabiť.
„Iste,“ nadvihol spýtavo jedno obočie, akoby sa snažil zistiť, čo sa mi stalo. Nekomentovala som to a len som si vzala druhý joystick. Theo len mlčky zapol hru pre dvoch a už sme hrali. Samozrejme, že v tom nie som ani trochu zdatná a on ma veľmi ľahko premohol.
„Celkom zaujímavá hra,“ pokrčila som plecami, keď sa mi minuli všetky životy a na obrazovke sa objavil Game Over.
„Okey, už vážne. Čo ti je?“ nevydržal to Theo.
„Čo by mi malo byť?“ zasmiala som sa a postrapatila som mu vlasy.
„Si nejaká divná. A toto nerob, prosím. Už mám 16, nie som dieťa.“
„Dobre, prepáč,“ uškrnula som sa a nechala som ho tam. Zamierila som do kuchyne a začala som pripravovať večeru. S výbornou náladou som spravila aj puding navyše a popri tom som premýšľala o tej oslave. Áno, rada by som si niekam vyrazila, no na druhej strane, keď som si predstavila, ako asi zareagujú deti, keď im tu nechám opatrovateľku ... Až ma zmrazilo. Minimálne Theo by tým určite nebol stokrát nadšený.
A čo keby som ich skúsila nechať samých? Nechať zodpovednosť na Thea. Možno by sa náš vzťah opäť trošku zlepšil, keby vycítil, že mu dôverujem a prenechám všetko na ňom, zamyslela som sa a hneď som si aj pritakala. Bol to celkom dobrý nápad a mohol fungovať. Kimberly síce bola šibal, no dala sa zvládnuť. Presne tak to spravím, rozhodla som sa a vybrala som kura z rúry.
„Večeraaa!!!“ zvolala som nahlas a deti prišli do kuchyne. Každému som naložila plný tanier a sadla som si k nim.
„Mňam, to je výborné,“ zamľaskala Kim.
„Ďakujem,“ usmiala som sa spokojne a vychutnala som si jedlo. Keď boli všetky taniere prázdne, Theo sa zdvihol na odchod.
„Počkaj ešte,“ riekla som a odniesla taniere do dresu. Z ľadničky som vybrala tri misky pudingu a rozdala som každému po jednej.
„A nehovor mi, že ti nič nie je,“ opäť na mňa pozrel Theo a nerozumel ničomu.
„Nič mi nie je,“ zasmiala som sa opäť. „Len mám dobrú náladu, to je všetko.“
„Keď myslíš,“ zamrmlal si popod nos a pustil sa do pudingu. Ochutnala som pár lyžíc a premýšľala, či im to oznámiť už dnes.
„Mám pre nás jednu správu,“ začala som.
„Ha! Ja som to vedel!“ zvolal Theo víťazoslávne. „Čo sa deje?“ uškrnul sa.
„Moji kolegovia by mi chceli v piatok spraviť narodeninovú oslavu. Sprvu som váhala, no potom ma presvedčili, aby som šla a vám som zohnala nejakú pestúnku.“
„Čože?!“ vykríkol Theo rozhorčene a postavil sa od stola.
„Nechaj ma, prosím, dohovoriť,“ odvetila som pokojne a pokračovala som. „Počas varenia som o tom premýšľala a rozhodla som sa, že už ste dosť veľký, aby ste to tu na jeden večer zvládli sami,“ riekla som a Theovi padla sánka. „Si už takmer dospelý, a tak ti to tu nechávam na starosť. Dáš do poriadku Kim, uložíš ju spať a dáš pozor, aby nespadol dom. Nežiadam od teba, aby si upratoval alebo niečo, len dozrieš, aby tu nevybuchla bomba, jasné?“
„Myslíš to vážne?“ riekol neveriacky.
„Áno myslím, no ak je to na teba priveľa, ešte stále tu niekoho môžem zavolať.“
„Nie, nie,“ odvetil rýchlo a na perách sa mu zjavil nadšený úsmev.
„A neopováž sa spraviť párty alebo sem niekoho volať!“ pohrozila som mu prstom. „Je to taktiež skúška a ak zistím, že si tu niekoho mal, tak máš po chlebe. Ak nebudú žiadne problémy, možno ti potom dovolím spraviť menšiu party, ale pod mojim dozorom. Comprende?“
„Sí,“ zasalutoval Theo a rozbehol sa ku mne. Odrazu som sa ocitla v jeho nadšenom objatí, čo sa stalo asi prvý raz od tej nehody. Šťastne som ho objala a pocítila som, že možno sa ten vzťah naozaj napraví na podobný tomu predtým.
Následne šiel Theo do svojej izby a ja som očistila Kim od pudingu. Kázala som jej doniesť pomocné knižky zo škôlky a ja som zatiaľ utrela riad. Potom sme spolu prešli zopár stránok s dopĺňaním čiar a maľovaním a šla som ju uložiť do postele. Unavená som sa pobrala do svojej izby a cestou som si všimla, že dvere na tej Theovej sú otvorené. Neodolala som pokušeniu a nazrela som cez škáru dovnútra. Pohľad, ktorý sa mi naskytol ma ohromil. Theo ležal na posteli s knihou z dejepisu a učil sa. Teda, nie žeby som si myslela, že je nejaký flákač, no predsa len, bol to chlapec. Z času na čas som ho kontrolovala, no vedela som, že prílišný záujem ho len odradí. Aké bolo moje zadosťučinenie, keď som zistila, že moja teória vychádza.

S úsmevom na tvári som sa spokojne pobrala do svojej izby a zapla som televízor. Sledovala som večerné správy a popri tom som si do denníka spísala posledné udalosti. Keď sa mi už pomaly zatvárali oči, odložila som ho pod posteľ ku ostatným denníkom, už zapísaným, a vypla som telku. Pobrala som sa osprchovať a následne som unavená zaspala. 

6 komentárov:

  1. Začiatok vyzerá byť veľmi zaujímavý :) No som zvedavá ako to bude pokračovať :) Dievča máš talent !

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No toto bude zaujimave :Ddd tesim sa

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Je to super! Rýchlo ďalšíu, lebo neprežijem :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Táto poviedka musí byť jednoducho s Harrym ! :D Je na to viac dôvodov :D Čo by mi tam pasovali :D Proste k tej Emme sa hodí, nemali by taký typický vzťah chápeš nie? Liam je príliš dobrý a Emma je skôr ten živší typ ako pozerám oni by k sebe nešli..A celé by to znova bolo tak, že Liam by tie deti mal rád a Harry tiež, ale by si musel zvyknúť na rolu otecka a to by bolo oveľa zaujímavejšie.. každý tam trepe Liama len preto, že ma deti a on by sa ich privlastnil.. no mne tam vôbec nejde :) živšie a krajšie by to bolo s Harrym.. môj nazor

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Milujem tvoje príbehy... sú proste úžasne :)) ... a ja si vôbec nemyslím, že by tam mal byť Harry proste sa mi tam nehodí. ... *Saš*

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Musim suhlasiť s komentarom vyššie Harry pasuje k Emme tak ako ryba do vody..S Liamom by to bolo otrepane, keď si tak vezmete v každom pribehu, kde su zapojene deti, vždy ten hlavny je len Liam už je to o ničom..Ale krasny pribeh dufam, že ma nesklameš :)

    OdpovedaťOdstrániť