O mne

Moja fotka
Hi, my name is Laura and I found myself a new passion that brings me a lot of joy - writing. For now I´m writing about One Direction but maybe over a time I will write about someone else. Who knows. :) I hope you liked, like and will like my stories and if so, please write comments. I´m really grateful for them because they are giving me the strenght and the fancy to write more and more. Thank you so much :) :-* FB - https://www.facebook.com/vojtekova.laura ... TT - https://twitter.com/LauraVojtek ... FB fanpage - https://www.facebook.com/LaliStories?ref=hl ... Ask.fm -http://ask.fm/LauraVojtek

štvrtok 21. februára 2013

Irresistible 35

Keď som ráno písala o tých Brit Awards, uvedomila som si jednu pre mňa neskutočne dôležitú vec, že som to aspoň sčasti písala ako nejaký článok a bavilo ma to. Potom som si tak uvedomila, že keď som začínala písať a vy ste mi písali tie úžasné komentáre, tak ako aj teraz, tak som chcela ísť na žurnalistiku, len som sa dozvedela, že je to na slovensku vraj zbytočné. No teraz, keď mám v pláne odísť do Londýna sa moja vízia zmenila z marketingovej a finančnej na reportérsku. Neskutočne ma to nadchlo a uvedomila som si, že toto je to, čo ma bude napĺňať. To, čo chcem v budúcnosti robiť. Vždy som uvažovala, čo chcem byť, no nikdy som v tom nemala jasno a vždy sa to menilo. No teraz mám pocit, akoby som to konečne našla, pretože od budúcej práce som vždy očakávala, že ma bude napĺňať nejako duševne a nie len materiálne. A toto je v tomto dokonalé, keďže milujem písanie. A popritom sa môžem pokúšať napísať nejakú tú knihu ;-) A navyše je so žurnalistikou často krát spojené aj cestovanie, čo je moja druhá vášeň, takže dokonalé. Čo si myslíte, mala by som v tom úspech? A okrem toho pár ľudí (z toho dvaja cudzí :D ) mi povedali, že mám vraj príjemný hlas, tak možno by som sa to pokúsila dotiahnuť až na moderovanie Brit Awards :D vysoké sny no :D čo myslíte, mám sa na to dať? mám na to? 
BTW, keď sme si ešte náhodou nevšimli, tak už som pridala aj jednodielovku, kto by mal záujem :) volá sa Found Then Lost a je so Zaynom :) 

OMG!!! rehot totalny :D :D vôbec nemali vypité :D tha dééé :D kokso a ten koniec :D :D som na zemi 


Týždeň po odchode rodičov nám zavolali, ako sa máme a čo robíme. Oznámili nám, že sa o dva dni plánujú vrátiť, a tak som to hneď oznámila ostatným a rozhodli sme sa pre plánovanú párty. Po spísaní zoznamu potrebných vecí som sa spýtala, kto pôjde so mnou.
„Môžem ja,“ ponúkol sa Niall s úsmevom a na Hayleynej tvári som si taktiež všimla úškrn.
„Tak dobre, vy tu zatiaľ popratajte, aby sme mohli pripraviť veci. Cestou z obchodu obídem priateľov,“ odvetila som a s Niallom za pätami som sa pobrala k autu.
Odviezli sme sa do mesta a v potravinách sme nakúpili potrebné potraviny, nealko a chľast. Keď sme odškrtli všetky položky zoznamu, pristavila som auto pri dome Fleur a vystúpila som. Niall ostal v aute a tak som sama zazvonila na dome.
Otvorila mi jej mamka a hneď zavolala Fleur, že má návštevu.
„Ahoj,“ zvolala na diaľku, keď ma uvidela. „Čo ty tu?“
„Že na dnes nemáš žiadne program,“ usmiala som sa na ňu.
„Zatiaľ ne. Len do klubu ako zvyčajne. Už sa vrátila aj Violette s Beauom. Prečo?“
„Chystáme takú “menšiu“ párty“, tak či neprídete,“ odvetila som  a pri slove menšiu som ukázala úvodzovky.
„Páni, tak to tu už dlho nebolo,“ uškrnula sa Fleur. „Jasné, že prídeme. Dám vedieť ostatným.“
„Tak super. A kľudne zavolaj aj niekoho iného, nech to má grády. A nezabudnite si plavky,“ povedala som inštrukcie.
„Rozkaz. A na ktorú?“
„O ôsmej.“
„Budeme tam. Tak sa maj.“
„Vidíme sa,“ usmiala som sa a zamierila som naspäť k autu. Len čo som nasadla, Niall už naštartoval a uháňali sme cez mesto naspäť. Keď sme stáli na križovatke, zapozerala som sa vonku do výkladov, keď som uvidela úžasné plavky.
„Zastav!“
„Veď stojím,“ zasmial sa Niall.
„Nie, myslím potom niekde pri dome. Musím si na chvíľku odskočiť,“ usmiala som sa záhadne. Nikto o nich nebude vidieť, až kým ich neuvidia dnes večer pri bazéne.
„Ako myslíš, ale pohni si, lebo neviem, či je tu státie povolené,“ odvetil a zastavil pár metrov za križovatkou. A tak som rýchlosťou svetla vykročila po chodníku k obchodu a vyskúšala som si ich. Padli mi ako uliate. Potešená som hneď zaplatila a odložila si ich do kabelky.
Rýchlo som potom vykročila k autu a nasadla si. Tentoraz sme už konečne mierili domov. Len čo sme vošli dnu, Niall zvolal:
„Poďte do kuchyne!“
O chvíľu už bolo počuť len dupot z každého kútu až kým sme sa nezišli všetci okolo stolu.
„Taaak, ako ste na tom s upratovaním?“ opýtala som sa ich.
„Kuchyňa hotová.“
„Aj obývačka.“
„Kúpeľne tiež.“
„Aj záhrada.“
„Výborne,“ usmiala som sa a povykladala som nákup na stôl.
„Ja, Hayley a Harry pripravíme občerstvenie. Prepáč Harry, ale povesti sa šíria rýchlo.“
„V pohode,“ zaškeril sa.
„Zayn, mohol by si s Liamom pripraviť záhradu? Nakúpili sme nejaké lampióny a ozdoby a taktiež bude treba pripraviť nejaké piesne.“
„Žiaden problém.“
„Skvelé. Louis a Niall, vy pripravte nápoje a keď budete hotoví, pomôžte Zaynovi a Liamovi.“
„Rozkaz,“ zasalutoval Louis.
„Tak, všetci do práce. Máme hodinu a pol,“ zatlieskala som a všetci sa opäť rozpŕchli po dome. „Harry, mohol by si na grile spraviť mäso. My spravíme zvyšok.“
„Idem na to,“ odvetil a vybral sa s mäsom preč.
„No a my musíme spraviť jednohubky, misy k mäsu a nejaké sladké.“
A tak sme sa pustili do práce a makali sme ako vyšinuté. Polhodinu pred 8 bolo všetko hotové a spokojní sme obdivovali našu prácu na záhrade. Na stoloch bolo porozkladané občerstvenie a na druhom boli fľaše s minerálkami a alkoholom.
„Dokonalé,“ povzdychla som si.
„Už sa len pripraviť,“ riekla Hayley a každý sme sa rozišli do svojich izieb. Samozrejme, že som si nemala čo obliecť. Plavky som si dnes síce kúpila, no čo navrch? Napokon som si zvolila jednoduché ružové šaty, ktoré sa ľahko vyzliekali a taktiež sa celkom na takúto párty hodili. K ním som si obula hnedé sandále a premýšľala som, ako si upraviť vlasy.
Napokon som si ich nechala voľne rozpustené a na tvár som si naniesla tenkú vrstvu makeupu a perleťový rúž. Ako posledná úprava bola vode odolná maskara a hotová som už len čakala na Hayley.
Tá vyšla z kúpeľne v bielych šortkách s modrým tričkom Superman previazaným cez brucho. Na nohách mala obuté modré Conversy a na hlave biely klobúk.
„Páni, sekne ti to,“ pochválila som si.
„Ďakujem,“ usmiala sa. „Tebe taktiež.“
„Vďaka. Tak ideme dole? Každú chvíľu by mali začať chodiť ľudia.“
„Poďme,“ prikývla a spoločne sme prešli dolu cez zábranu na schodoch, ktorú sme tam umiestnili, aby nám neliezli do izieb. Povolený vstup bol len na záhradu a dolné poschodie. Keď sme kráčali dole, už sa pri dverách ozval zvonček a pred dvere skočil Niall.
„Vitajte,“ usmial sa a ukázal im, nech idú dnu. Cez dvere som zbadala moju partiu a hneď sa s nimi šla privítať.
„Páni, máš to tu nádherné,“ povzdychla si Violette.
„Ďakujem. Patrilo to mojim starým rodičom,“ usmiala som sa. „Párty je na záhrade.“
„Pozvali sme pár ľudí navyše, ako si chcela,“ riekla ešte Fleur.
„Skvelé, vďaka,“ odvetila som a kráčala som za nimi. Na záhrade už Zayn púšťal hudbu a Harry s Liamom si nalievali pivo.
„Berte si, na čo máte chuť,“ usmiala som sa na nich a šla som do kuchyne napiť sa čistej vody. Postupne pribúdalo čoraz viac ľudí, až nás tam bolo hojne a zábava každou minútou gradovala. Po prvej hodine už z jedla neostalo nič, keďže sa nepočítalo až s tak veľkým počtom ľudí, a začalo sa nalievať. 

35 komentárov:

  1. Veľa šťastia ti prajem teda :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. zabava graduje, gralutujem k zisteniu :) a časť super ako vždy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. určite by si to mala skúsiť keď ťa to napĺňa a vieš úžasne písať veď prečo nie hovoriť som ťa nepočula ale keď to hovoria cudzí bude ten hlas určite pekný :D :D a k časti :D :D Suprováá :D :D škoda slov teda ani nemám slováá ako vždy úžasná :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. :D super časť ako vždy :) a myslím, že keď ťa to baví, tak rob všetko pre to, aby sa ti to splnilo ;) tiež som o tom dlho premýšľala (ako o tom mojom sne) a robím všetko pre to a aj to snaženie ma napĺňa :) takže držím ti palce :) no keby sa ti niekedy podarilo moderovať Brit Awards nezabudni pozdravovať Slovensko :D :D :D :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem krasne :) aj ja tebe drzim palce a nezabudnem :D :D maybe once

      Odstrániť
  5. Samozrejme že na to máš! Určite by som si kúpila časopis s tvojím článkom a možno raz aj knihu ;) A časť ako vždy perfektná :) Jessie

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja si myslím, že by si úspešná bola! Stačí sa pozrieť na tvoje poviedky :) Podľa mňa píšeš úplne perfektne a keď ťa to ešte aj baví tak nie je o čom :) A knižku od teba by som si určite kúpila ;) A moderovanie Brit ?? Už len za teba by som to pozerala :D Podľa mňa na to máš mala by si to skúsiť !! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem krasne :) takyto komentar vie povzbudit :) vdaka

      Odstrániť
  7. Oh ty máš úžasné ciele a prajem ti aby sa ti to splnilo. Mimochodom tiež som to zvažovala ale tu v sr sa to vážne neoplatí a v gb je vysoké školné takže neviem ako sa s tým popasujem :( ale máš úžasné sny a ciele a prajem ti aby sa ti splnili.. A k časti :D neviem prečo ale myslím že tak bude sex v priamom prenose :D alebo niečo podobné :D veď párty, nie? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hehe :D :D :D uvidime s tym sexom no :D a dakujem krasne :) ja planujem do GB na tu ich pozicku ist a na zivobytie potom brigada bo inak by som tam skapala bez prachov :D

      Odstrániť
    2. Neviem akú pôžičku myslíš ale rozhodne bez brigád to nejde :D

      Odstrániť
    3. Briti majú tak vybavený systém, že poskytujú študentské pôžičky na vysoké školy, ktoré splácaš až po skončení štúdia ak máš ročný plat vyšší ako 25000 ročne. Ak ho nikdy nebudeš mať, tak ju nikdy nemusíš splatiť. Oni tým, že ti dajú pôžičku na školu vedia, že z teba niečo bude a tým rozvíjajú ich ekonomiku, nie ako tu u nás na SR. A majú ešte aj pôžičku na bývanie, ale tá platí len pre Britov, takže musím makať počas školy potom :)

      Odstrániť
    4. Prepačte že sa vam do toho pletiem :-) ... No nič sťahujem sa do anglicka vidim to len tak :-) dalo sa to čakat Briti su predsa na oveľa lepšej urovni ako Slovensko no ak smiem otazku odkiaľ to vieš ?:-) ale si ma tym potešila :-)

      Odstrániť
    5. wááu .. to vážne??? :D .. ooch ^_^ ... žeby som predsa len pouvažovala nad vyškou ?? :D :D

      Odstrániť
    6. už dlhšie si checkujem na nete takéto veci, keďže tam chcem ísť a taisto bola jedna agentúra, ktorá to sprostredkúva u nás na škole a robili o tom prednášku ... ale neodporúčam cez agentúru, zbytočne sa preplatite :) a napríklad je to písané aj na original stránkach britskej vlády a taktiež ide kamarátka ďalší školský rok tam študovať, takže už mám osvedčené :)

      Odstrániť
    7. prepač lauri že ťa toľko otravujem no mohla by si mi sem hodiť ten link ? :-) veľmi si ma tym zaujala,keďže aj ja by som tam chcela isť študovať :-)

      Odstrániť
    8. baby myslim že tato situacia sa mala rozviesť pri osobitnom članku a nie pri časti ...prepačte že sa vam do toho pletiem :)

      Odstrániť
    9. https://www.gov.uk/student-finance tu je o tej pôžičke ak myslíš toto, ak nie, tak mi napíč na mail laura.vojtekova@gmail.com a uvidim ci viem pomoct :)

      Odstrániť
    10. jasne ďakujem určite ťa skontaktujem :-)

      Odstrániť
  8. idem poporiadku ;)) takže máš na to, je to fa krásny sen! brutálna robota (tak-trošku aj môj sen ale o tom niekedy inokedy :D) na tú knihu sa teším :)) bude to určite neičo iné ako toto tu :) a k časti, je úžasná!! fakt :) a mám presne také isté moustache náušnice :PP

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem krasne :) drzim ti palce nech sa ti ten sen slpni a tie nausnice zavidim :-D

      Odstrániť
    2. nezávid :D stáli 2€ tuším :D :D ale už ich nemajú :/ minule som pozerala ale mám ich z GAte-u ak by niekto si to chcel čeknúť :)

      Odstrániť
  9. Ako čitam tieto tvoje prìbehy tak viem,že na to maš :-) pìšeš úžasne a ani jeden tvoj pribeh neviem vymazať z hlavy :-) chcela.by som ich prečitať ešte raz ale viem ako to začina pokračuje aj ako konči :-) takže budem sa tešiť na dalšie nove pribehy :-) takže určite si chod za svojim cielom budem ti držať palce :-) i ked viem,že ich potrebovat nebudeš :-) a k časti je to proste skvele :-) no mam aj tušaka že sa tam niečo udeje, no nechám sa prekvapiť čo :-) a ty nas môžeš potešiť novou časťou tiež ;-) :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem krasne :) si velmi zlata, moc to pre mna znamena :) a cast uz o chvilu bude

      Odstrániť
  10. To super časť . Ja party ľúbim :-D A mam pocit , že sa im to vymkne z rúk tá párty ! :-P Tešime sa na ďalšiu ! Xx #TvojaČitateľka

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ja si myslim ze pises uzasne ked vyjde tvoja knizka ucite si ju kupim:)a tvoje sny sa ti urcite splnia za par rokov si ta rada kuknem ako moderatorku v Brit Awards:)drzim ti palce nech to vyjde:))a tato cast bola super ale vsetky castu su super:)len tak dalej:))urcite to dotiahnes daleko;)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Super časť čo časť celú príbeh škoda ze aj ja neviem takto písať:):) :* Mima

    OdpovedaťOdstrániť