O mne

Moja fotka
Hi, my name is Laura and I found myself a new passion that brings me a lot of joy - writing. For now I´m writing about One Direction but maybe over a time I will write about someone else. Who knows. :) I hope you liked, like and will like my stories and if so, please write comments. I´m really grateful for them because they are giving me the strenght and the fancy to write more and more. Thank you so much :) :-* FB - https://www.facebook.com/vojtekova.laura ... TT - https://twitter.com/LauraVojtek ... FB fanpage - https://www.facebook.com/LaliStories?ref=hl ... Ask.fm -http://ask.fm/LauraVojtek

pondelok 7. januára 2013

Príhovor

Ahojte :-) plánujem dať dnes novú časť Irresistible, len by som vás najprv chcela či by tse nemohli posúdiť môj príhovor do školy :) mali sme na výber dve témy, buď slávnostný prejav na plese alebo netradičný príhovor a uviedla príklad že dozorca väznom :) skúšala som ten prvý, no nič ma nenapadalo a potom som dostala spásonosnú myšlienku na netradičný príhovor, tak by som sa chcela spýtať, čo si o tom myslíte, vďaka :) 

P.S.: večer dám novú časť :)



Drahá smútiaca rodina, vážení prítomní,

zišli sme sa tu s pocitom hlbokého zármutku, aby sme vzdali poslednú úctu veľmi vzácnej bytosti, dôvernej priateľke a milovanej spoločníčke, zlatej rybke Glorii.
Len pred niekoľkými dňami tu bola s nami a tešila sa zo života. Jej smrť prišla tak nečakane, padla na nás ako blesk z jasného neba. Nestihli sme sa s ňou rozlúčiť, povedať jej posledné zbohom a ďakujem.
Pamätám si, ako sme ju pred 5 rokmi prijali do našej rodiny a za pár dni už bola jej neoddeliteľnou súčasťou. Stala sa mojou najlepšou priateľkou. Hovorí sa síce, že pes je najlepší priateľ človeka, no to nepoznali Gloriu. Vždy tu pre mňa bola. Radostne ma očakávala v akváriu, keď som prišla domov. Aj v tých najhorších chvíľach ma nikdy neopustila. Nikdy ma nenechala samú.
Keď som prežívala ťažké časti, mohla som sa na ňu obrátiť. Vždy ma vypočula bez prerušovania a mne sa uľavilo. Bola mojou bútľavou vŕbou. Vedela všetky moje tajomstvá, no nikdy ich nikomu nevyzradila.
Žila jednoduchým životom, bola skromná a nežiadala priveľa. Určite by si bola zaslúžila viac lásky a radosti, než som jej bola schopná dať. No ona sa nikdy nesťažovala. Navždy si ju zapamätám ako tichú, nenápadnú bytosť, ktorá nenarobí vietor a ani slovkom neublíži. Znamená pre mňa veľa práve svojimi ušľachtilými vlastnosťami, svojou silou znášať rany osudu sama, v tichosti, bez ponosovania sa a očakávania cudzej pomoci.
Gloria je teraz na lepšom mieste plnom pokoja a ja viem, že ju jedného dňa opäť uvidím. Vážení prítomní, spomeňme si na pekné chvíle strávené s ňou a navždy si ju uchovajme v našich srdciach.
Lúčim sa s tebou, milá Gloria, v mene nás všetkých a ďakujem ti za čas strávený so mnou a ostatnými prítomnými. Nech je pre nás táto chvíľa príkladom, že život je krátky a nevyspytateľný, a preto si užívajme každú minútu aj na jej počesť.

Zbohom, milovaná Gloria!

14 komentárov:

  1. Ahoj, najprv som si myslela, že to bude o dákom človekovi alebo niečo také, že to bude smutné, ale keď som prečítala rybička Gloria tak som sa začala smiať, nie preto, že rybička, ale že mňa by to nikdy nenapadlo, myslím, že je to dobré ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. je to úplně perfektní :) ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ak to má vyznieť vtipne tak fajn :D Ale neviem, či by si niekedy robila pohreb rybyčke :D Príhovor je to dobrý, len si nie som istá tou rybyčkou :D Možno namiesto nej by som dala aspoň psa :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano ma :) a o to ide ze pohreb rybke sa nikdy nerobi :) teda aspon normalny ludia ho nerobia len ju splachnu alebo co :D psa aspon niekto pochovava vies a o to ide ze s rybkou to je absurdne .. to je ten netradicny prihovor :)

      Odstrániť
  4. :D :D Je to dobré, len neviem či príhovor na pohreb je až taký netradičný :D Aj keď je to rybyčka :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak vacsinou sa rybkam pohreb ani prihovor nerobi takze v podstate v tom je nieco netradicne :)

      Odstrániť
  5. Super :D zasmiali sme sa a teraz čakáme na novú časť :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ako celý som sa presmiala :D Super :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Je to super,naozaj dobré. :) Je to vtipné. :D a ak to budeš čítať pred triedou, určite to čítaj úplne vážne. :D Môj otec raz na Štedrý Deň spravil pohreb nášmu kaprovi, a vyzeralo to nejako takto. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D :D :D dakujem krasne :) aj to planujem, tak vazne zahrat lenze neviem ci udrzim smiech no :) este aj vreckovku si beriem :D

      Odstrániť