O mne

Moja fotka
Hi, my name is Laura and I found myself a new passion that brings me a lot of joy - writing. For now I´m writing about One Direction but maybe over a time I will write about someone else. Who knows. :) I hope you liked, like and will like my stories and if so, please write comments. I´m really grateful for them because they are giving me the strenght and the fancy to write more and more. Thank you so much :) :-* FB - https://www.facebook.com/vojtekova.laura ... TT - https://twitter.com/LauraVojtek ... FB fanpage - https://www.facebook.com/LaliStories?ref=hl ... Ask.fm -http://ask.fm/LauraVojtek

pondelok 13. augusta 2012

Something About Me :)


Takže pýtala som sa v ankete, či by ste chceli vedieť niečo o mne, a viac než 90% dalo áno. :) Takže začnem klasicky:

Volám sa Laura Vojteková a mám 17 rokov. Som strednej výšky a mám hnedé vlasy a oči. Narodila som sa v malebnom mestečku Bardejov v znamení kozorožca, no momentálne však bývam v Prešove s mojimi rodičmi a šesťročnou sestrou Sárou. Mám doma morské prasiatko Huga a psíka bišonika Charlieho. Už štvrtý rok chodím na bilingválne anglické gymnázium a po maturite by som chcela odísť na univerzitu do zahraničia. Ovládam anglicky a španielsky jazyk, no v budúcnosti by som sa chcela ešte doučiť francúzštinu, taliančinu, nemčinu a ruštinu.
Už niekoľko rokov snívam o Anglicku a o Londýne, lenže univerzity tam sú neskutočne drahé, takže pokiaľ by som nedostala štipendium, hlásila by som sa do Dánska alebo Švédska, kde je to zadarmo. Svoju budúcnosť si predstavujem jednoznačne v Londýne, kam sa chcem po doštudovaní presťahovať a začať akú takú kariéru. Samozrejme potom manželstvo a deti ale to je ešte príliš ďaleko.
Aká som? Priateľská, ctižiadostivá, bláznivá, spontánna, tvrdohlavá a občas výbušná, hehe :D. Kamaráti o mne hovoria, že keď vybuchnem smiechom, dokážem podstaviť na nohy celú školu a veľa ľudí rozosmiať. Platí u mňa pravidlo „Ako sa to hory volá, tak sa z hory ozýva!“, takže ak som ku niekomu hnusná, je to len preto, že bol/a aj on/ona.
Moja obľúbená farba je ... všetky. Nemám obľúbenú farbu, len neznášam hnedú. Obľúbené číslo mám 11, ktoré sa v mojom živote vyskytuje nespočetne veľakrát. Môj otec je od svojho brata starší o 11 rokov, ja som od jeho brata mladšia o 11 rokov a moja sestra je odo mňa mladšia o 11 rokov. Takže sa tak nejako očakáva ďalšia postupnosť a buď to budem ja v 22, čo je nepravdepodobné, alebo strýko s ďalším bratrancom alebo sesternicou. Ešte aj keď som sa narodila, na ruke som mala s maminou číslo 11. A to som zistila len nedávno, keď som sa hrabala v starých fotkách. :D
Z ročných období zbožňujem leto a jar a neznášam zimu. Kto je na tom podobne, tak ma určite chápe, a kto nie, vysvetľovať prečo by asi nemalo zmysel. No mesiac mám najradšej december a júl, august. Samozrejme, kvôli prázdninám a december aj kvôli sviatkom a celej tej atmosfére.
Záujmy? Mám rada mnoho druhov športu, napríklad tenis, lyžovanie, hokej, korčuľovanie (in-line aj na ľade), bedminton, plávanie, volejbal, tanec a jazdenie na koni, čomu sa však, nanešťastie, nevenujem, hoci by som veľmi chcela. Kone zbožňujem a navždy aj budem. Od mala som chodila na tanečnú, najprv na ľudovky a potom som sa dala na spoločenské tance, čo ma neskutočne bavilo, lenže vždy vznikli nejaké komplikácie, kedy sa to pokazilo a nakoniec som s tým prestala. Taktiež rada čítam, počúvam hudbu, chodím von s priateľmi, poznávam nových ľudí a učím sa nové veci.
Z hudby mám rada všetky žánre a poslednú dobu sa mi dosť zmenil môj hudobný vkus. Kedysi som počúvala rádiové hitparádovky a posledné hity, no momentálne ma skôr zaujímajú celé albumy niektorých skupín ako napríklad The Fray, Maroon 5, Simple Plan, Three Days Grace, Coldplay, Nickelback, Hot Chelle Rae, McFly, Lawson a samozrejme aj One Direction, aj keď sa musím priznať, že poslednú dobu ich už veľmi nepočúvam a vždy keď sa mi v mp3-ke zapne ich skladba, prepnem ju. No už sa neviem dočkať na nový album, ktorý bude určite úžasný. Taktiež počúvam aj interpetov ako Ed Sheeran, Pink a Eric Saade. Z československej hudby mám rada IMT Smile,  INE KAFE, Xindl X a z môjho detstva Michala Dávida a Elán. Neviem spievať a nehrajem na žiaden hudobný nástroj, no toto leto som si povedala, že dám do poriadku starú dedovu gitaru a budem sa na nej učiť hrať.
Ďalej rada pozerám rôzne filmy všetkých žánrov, či už akčné, komédie, romantické, sci-fi alebo thrillery. Môj najobľúbenejší film vôbec je Titanic a ďalšie sú Harry Potter, The Huger Games, In Time, Inception a mnohé iné. No ešte viac ako Titanic zbožňujem seriál The Vampire Diaries, čo je to najlepšie, čo kedy bolo natočené. Taktiež mám rada aj iné seriály ako napríklad Friends a True Blood. Obľúbenú herečku nemám a z hercov zbožňujem Iana Somerhaldera, Nicolasa Caga, Johnyho Deppa a Leonarda DiCapria.
Ako som spomínala, zbožňujem knihy a čítanie a tiež nemám vymedzený nejaký špeciálny žáner. Čokoľvek ma zaujme, to si prečítam. Momentálne sa však zameriavam skôr na také psychologické knihy. Medzi moje najobľúbenejšie publikácie patrí Škola noci, to je asi tá najlepšia séria, akú som kedy čítala, Hry o život, Večná láska, The Secret a Muži sú z Marsu, ženy z Venuše.
Z jedla milujem všetko, najmä kuracie prsia na všetky spôsoby a rezance s tvarohom. A hlavne čokoládu. Tá dokáže u mňa zázraky. Jediné jedlo, ktoré do seba za žiadnu cenu nedám je pečienka, niečo so sušeným hráškom, sushi a morské príšerky. A taktiež nemám veľmi rada ostré jedlá. Neznášam kávu (okrem ľadovej z Lidlu :D), hamburgery a energetické nápoje.
Nepijem alkohol a nefajčím. Nemám tetovanie ani piercing. Prednedávnom som ešte bola neskutočne proti tomu a vlastne ani teraz sa mi nepáčia obrovské obrazce na koži a už vonkoncom nie farebné. Ale akceptujem to. No neskutočne sa mi zapáčilo malé jednoduché tetovanie na zápästí, Believe. Niečo, na čo keď sa pozriem, dodá mi to silu aj v tých najťažších časoch. A piercing maximálne do ucha.
Na chalanoch mám najradšej dlhšie tmavé vlasy a modré alebo zelené oči. Pri takej kombináciu zomieram. (Možno práve preto sa mi najviac páči Louis a Harry, hehe :D) Čo ma na chalanoch priťahuje a odpudzuje? Jednoznačne ma priťahuje, keď je vtipný a hlavne zhovorčivý, keďže ja som skôr tichý typ. A keď je chalan milý a starostlivý, dokáže si ma neskutočne získať. Nemám rada, ak fajčia, no dá sa to pretrpieť. No čo doslova neznášam, je, keď sa strašne naparujú, akí sú úžasní a skvelí a keď majú príliš veľké ego. Vtedy ma to strašne núti, trošku im sčesať hrebienok :D.
Celebrity crush som mala ako malá Zaca Efrona, no z toho som sa už našťastie dostala. Teraz mám niečo ako crush na už spomínaného Iana Somerhaldera, z ktorého sa mi doslova podlamujú kolená a jeho modré oči mi spôsobujú kolapsy. Jedným z mojich snov je aj ho stretnúť, pretože bez toho neumriem :D. A taktiež 1D.
Môj najväčší sen je presťahovať sa do Londýna alebo do LA a vybudovať si kariéru. Ďalšie také dočasné sú koncert a autogramiáda 1D a poriadna dovolenka s priateľmi bez rodičov a zákazov :D.
Fóbiu mám jedine z pavúkov a hadov, no čoho sa bojím viac je stereotyp a to, že si v budúcnosti nenájdem svoje miesto a neuplatním sa. To ma neskutočne desí. A starnutie taktiež. Ako spievajú chlapci, I wanna be FOREVER YOUNG.
No a na záver by som dodala pár vecí, ktoré milujem a ktoré neznášam. Milujem svoju rodinu, priateľov, čokoládu, nákupy, Londýn, leto a hudbu a neznášam zimu, ľudí, čo nevedia, čo so sebou a tak ničia život iným (hateri) a na viac neviem prísť. Takže som viac-menej milujúci človek, ktorý hľadá vo všetkom to pekné a nezaoberá sa zlými vecami. Asi takto by som zhrnula sama seba.

Dúfam, že som vás už pri prvých vetách neunudila k smrti a že ste sa o mne dozvedeli aj niečo nové. Snažila som sa zachytiť každú stránku svojho života, pomáhala som si otázkami z jedného obrázka, tak hádam to je všetko. :) A ešte nejaká tá foto, keďže ma asi nie všetky máte na FB a už ani tam nemám fotku svoju :) cmuq :-*


41 komentárov:

  1. Huh, no keby som tu išla vypisovať ku každému odstavcu niečo, boli by sme tu do večera. :D Tak ti len poviem, že máme toho neskutočne veľa spoločného a úprimne si ma prekvapila hudbou, ktorú počúvaš, pretože Nickelback, Coldplay a Three Days Grace absolútne milujem. :) A to isté platí aj pri knihách (Škola Noci ♥ , Hunger Games...)a Anglicku, Londýne a pri názoroch a záľubách a seriáloch a všetkom ostatnom... :D :D xx
    *Aďka*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-) tak si ma pridaj na FB :) mozme popisat, mozno mame viac spolocneho :D

      Odstrániť
  2. Bardejov♥ tam sa rodia proste talentované deti ! :D
    vieš o tom, že toho máme veľa spoločného ? :) veľmi veľa.
    Nechcem sa tu rozpisovať a písať ku každému odstavcu niečo, to by sme tu boli veľmi dlho.
    Ešte som chcela povedať, že si mi hrozne sympatická ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem :) a plati to iste, ak chces pridaj si ma, mozme pokecat ;-)

      Odstrániť
  3. Moje dievča...určite si o sebe písala len pravdu a z tohto opisu vyzeráš byť naozaj v pohode :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Aj moje obľúbené číslo je 11 :D .. A podľa toho čo si napísala vyzeráš na nesmierne dobré dievča ... :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moja sorry :D nechce sa mi to čítať :D došla som pri druhý odstavec :D keď sa upokojím (spravila som dnes vodičák a som mimo :D ) tak to dočítam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. :)waw :) coldplay mam tiez rada a prides mi velmi sympaticka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ked som prečítala že miluješ Vampire Diaries tak som ta začala milovat o 100 % viac ..a ked som prečítala že máš rada Iana ..tak som skoro umrela ..to čo si napísala ako keby som videla písat seba .haha že podlamujú kolená ..keby len to ..niekedy zabúdam dýchat ..:) takisto milujem True Blood ..dúfam že máš rada Erica ! :D taktieš kapeli .ale ja som hente mala rada už aj pred tým ako som začala milovat 1D ..celkovo staré rockové kapely a súčasne milujem .(: haa o tmavovlasích chalanoch s modrými alebo zelenými očami súhlasím tieš na 100 % a tieš Larry je pre mna o niečo výnimočnejší ako ostatný :) knihy podobne ,jedlo podobne, ..ked sa tak zamyslím ako keby si mi čítala myšlienky .tetovania podobne .Ale ja som chcela bud Believe alebo Forever Young na zápestie :) inak kokos ..od včera sa cítim inak divne ked som si uvedomilaže na budúce OH budem mat 20 rokov :D divný pocit ..-Klaudia :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D :D :D citala som tvoj tweet :D a ano TVD je moja uplna slabost a budem uprimna este vacsia ako 1D :D ale to je ina kategoria taze sa to tak neberie :D a tym tetovanim tiez na zapastie chcem :D

      Odstrániť
  8. Celý odstavec ohladom chlapov mám taký istý názor :D akurát že ja mám rada ked má chlapec krátke čierne (/tmavé) vlasy :)Milujem The Vampire Diaries tiež, ale ja som fan Stefana :)) Vela vecí som si tam prečítala čo bolo tiež ako na mňa napísané takže toho máme aj niečo spoločné a zdáš sa mi ako fajn baba s dobrými názormi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. tvoje pribehy citam no dost dlho :) a nehoraaazne sa mi pacia :) nejak som nikdy nekomentovala (ja nikdy nic nekomentujem) a musim povedat su velmi dobre :D a aj ty mi prides sympaticka :) a aj ja vidim svoju buducnost v Londyne .. ale to sa este uvidi :) a aj ja som z Bardejova :) teda presnejsie okolia BJ :D ale prekvapilo ma ze mas 17 rokov lebo ja ked citam pribehy tak skoro vzdy som od nejakych 14 rocnych alebo tak :) tak pokracuj v pisani :D :*

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Prečítala som si to.. Máme toho dosť spoločného ! :) Tiež.. Môj sen je dostať sa do Londýna.. A chcem ísť na bilingválne gymnázium ..Už od 6-stej triedy tam chcem ísť ! :) Ale neviem či sa mi to podarí.. Dúfam ! :) :D Je to môj sen a španielsky jazyk.. áá Strašne krásny jazyk.. :* Ak sa tam dostanem chcem sa ho naučiť.. :* Tak a s tou hudbou si ma dostala, pretože Nickelback, Coldplay,Simple Plan a Maroon 5 ... Zbožňujem ! Tak isto aj 1D ! :) :* *D*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A zabudla som.. Prideš mi strašne sympatická ! ;)

      Odstrániť
    2. dakujem :) je to super, ze mam s tolkymi z vas toko spolocneho :)

      Odstrániť
    3. Áno to je.. :)

      Odstrániť
  11. Ach, ďalšia milovníčka The vampire diaries!!! JA asi zomriem :)Milujem ich od vtedy čo začala chodiť prvá séria na Markíze :D OD vtedy na nich závislačím, každý piatok, keď mala vyjsť nová časť som čakala za počítačom a potom bez dychu sledovala novú časť. Milujem Iana, no aj Josepha a vlastne všetkých, no títo sú moji Number One. Ďalšie veci, ku ktorým sa radšej nebudem veľmi rozpisovať, pretože by to zabrala veľa času, no len tak to zmienim.. Jedlo, životné ciele,filmy, herci, Prešov.. :D, postoj k cigaretám, piercingom a alkoholu.. (tetovanie sa mi tiež nepáči veľké a farebné, no chcem si vytetovať nejaké motto, ktoré by ma vystihovalo :D ), knihy, hudba.. no najmä Hot Chelle Rae!!! Tých ja proste milujem. Veľa ľudí z môjho okolia ich nepozná.. musím povedať, že ich pozná skôr minimum, no môžu ľutovať :D (Len poznamenávam... Poznám ich dlhšie ako 1D ):D Takže toto všetko máme spoločné a musím uznať, že takéto poznania o tebe ma veľmi potešili :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem :) ja som TVD pozerala od skoncenia prvej serie v Amerike a ked u nas sla prva a vsetci ze wohoo jake to je super tak ja som uz druhu pozerala :D a teraz sa nemozem dockat na 4.seriu kriste :D ja okrem Iana este Michaela mam rada :) ale aj Joseph je super a vlastne vsetci :) a Hot Chelle Rae som tiez poznala uz pred 1D :D teda neviem ci pred nimi ale pred tym, nez som zacala byt directionerka :) a urcite mozu lutovat :)

      Odstrániť
  12. Závidím ti to bilingválne gymko! :D Chodíš na Konštantínku? Lebo ani iné v PO nepoznám!! :D ... s tými pesničkami od 1D robím presne to isté! :D Ale mám ich rada aj tak!! Ed <3 ...:) JOhny Depp <3 good!! :) držím palce vo všetkom! ;)!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie, Konštantinka sa len opakuje a neviem, no na ňu nemam ako na bilingvalne gymko bohvieaky nazor lebo tam nemaju ani tolko hodin anglictiny co my ani predmety v anglictine ani anglickych lektorov :) ja chodim na Solivar na súkromne :) a samozrejme aj ja mam 1D aj tak rada :D Ed sa asi ani nemusim vyjadrovat jeho piesne hovoria same za seba :D Johny kus sexy boha :D

      Odstrániť
  13. heh.. to tetovanie Believe je moje vytúžené a pomaly vidím že sa páči dosť veľa ľuďom... Johny Depp :**** a Wampire diares no mrem... dievča ty si moja krv... a to bilingválne gymnázium ma zabilo... obdivujem že vieš aj španielčinu... a tie jazyky čo chceš vedieť... no ak sa to naučiš tak zemrem :) a inak si veľmi krásna a podobáš sa mi na jedno dievča :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja uz len cakam na 18ku aby som sla do studia a dala si ho tetovat :D uz roky to chcem :D dakujem krasne

      Odstrániť
  14. Hunger Games najlepšie... v živote som nečítala lepšiu sériu... a tiež neznášam takých chalanov namyslených... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak tak :D strasne ma tie knihy pohltili, len zaver som taky vobec necakala :)

      Odstrániť
    2. Ja si myslím že o Katniss a Peetovi tam mala dať trochu viac a nepáčilo sa mi aký on na ňu bol....

      Odstrániť
  15. ked som zistila ze mas rada Louisa v duchu som si povedala konecne niekto kto ho ma rad

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja ho nie ze mam rada, ja ho zboznujem ♥ :D je uzasny so vsetkym vsade :-) keby nebol s El, hned by som sa nanho vrhla :D :D

      Odstrániť
    2. Vitaj v klube Tomlinsoneriek :D :D Ja ho úplne milujem... :* ❤ A už ma rozčuľujú reči, že by som mala prestať o ňom rozmýšľať, lebo stretnutie s ním alebo čokoľvek také je trochu nereálne... Ale nádej umiera posledná :D :D
      A čo sa týka tvojho životopisu celkom som sa v ňom videla :D Názor na chalanov máme takmer identický (len ja mám radšej namiesto zelenej farby očí orieškovú) a tiež je môj sen ísť do Londýna alebo hockde v Británii... Teta tam kedysi pracovala a ja som si tak začala všímať, že občas nevedome porovnáva.. Čo sa týka filmov a hudby mám to podobne :) Posledné dva dni však stále prepínam medzi rockovými skladbami a takými pomalšími baladami :) Tetovania nemám rada, ľudia ktorí ich majú po celom tele mi prídu ako grázli :D Takí zmaľovaní :D (S výnimkou Louiho :D) Ale zas na druhej strane proti malému tetovaniu na ruku alebo tak by som sa nebránila :D :D Len také povzbudenie alebo tak.. A tvoje poviedky sú úžasné, obdivujem tvoju fantáziu :D Tiež sa pokúšam niečo napísať, zatiaľ to ide.. Uvidíme :D :D Sisa :*

      Odstrániť
  16. počuj a na aké bilingválne nechodíš na GK2 ? len čistou náhodou ? Lebo s ami zdá, že len my máme a potom je na solivare, takže ták.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. na Solivar :) v tom čase, keď som šla ja z 8,ročníka tak ešte GK2 nemalo bilingvalnu sekciu

      Odstrániť
    2. škoda :/ som sa už potešila ;)

      Odstrániť
  17. Všetci sa tak strašne podobáme a pritom sme každý iný ... :D Sranda ! Je tu vbec niekto kto má záujmi úplne iné ??? Evča

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Ľadová káva z Lidl-a <3 dobrý výber ;) aj ja ju zbožňujem :D ...Maggie...

    OdpovedaťOdstrániť
  19. ....z tvojho životopisu mi vychádza, že si úžasná!:-)......máme dosť spoločného, chvíľkami som mal pocit, že opisuješ Môj životopis, čo som robil na gympli v Sučanoch v druhej triede :-).....mimochodom, vzali ťa na tú univerzitu v UK ?

    OdpovedaťOdstrániť
  20. ....chvíľkami som mal pocit, že opisuješ Môj životopis, čo som robil na gympli v Sučanoch v druhom ročníku :-).......si super človek.....mimochodom, vzali ťa na tú univerzitu do UK ?

    OdpovedaťOdstrániť