O mne

Moja fotka
Hi, my name is Laura and I found myself a new passion that brings me a lot of joy - writing. For now I´m writing about One Direction but maybe over a time I will write about someone else. Who knows. :) I hope you liked, like and will like my stories and if so, please write comments. I´m really grateful for them because they are giving me the strenght and the fancy to write more and more. Thank you so much :) :-* FB - https://www.facebook.com/vojtekova.laura ... TT - https://twitter.com/LauraVojtek ... FB fanpage - https://www.facebook.com/LaliStories?ref=hl ... Ask.fm -http://ask.fm/LauraVojtek

streda 11. apríla 2012

Taken 3


Čoskoro sa zotmelo. Knihu som odložila až okolo pol 11 večer a prezrela som si diár, čo mi treba na zajtra. Dejepis som si už prečítala, už len sa naučiť svalovú sústavu človeka. Tak fajn, ide sa na to.
Nad biológiou som strávila asi hodinu a učila som sa anglické a latinské názvy všetkých ľudských svalov. Nie je to také jednoduché. No po kompletnom štúdiu som bola prichystaná na ďalší deň a uložila som sa do postele. Predstavovala som si seba na javisku s nejakým slávnym spevákom a tancujem na jeho piesne. Toto bol môj sen. Takto som si predstavovala svoju budúcnosť. Tancovala som odkedy viem chodiť a nikdy sa mi to nezunuje. S týmto pocitom som zaspala.
Ráno som sa prebudila na otrasný zvuk budíka. Musela som vstať z postele a prejsť cez celú izbu, aby som ho vypla. No bolo to núdzové opatrenie, pretože som v spaní som bola ako medveď – nedokázalo ma zobudiť nič a nikto. A tak som si našla ten najotrasnejší a najškrekľavejší zvuk a nastavila som si ho do mobilu, ktorý som nechávala od postele čo najďalej, aby som sa stihla prebrať, kým ho vypnem.
Ponaťahovala som si všetky údy v mojom tele a pobrala som sa do sprchy. Po pár minútach som vyšla von a obliekla som sa do školy. Zbalila som si učebnice do kabelky a všetky tanečné veci do tašky. Takto zbalená som vyšla z bytu a vyrazila som do školy.
Tento krát som si počkala na autobus a zviezla som sa. Len čo som vystúpila, ako zvyčajne som pribehla k fontáne, čo bola pred školou, kde sme sa s babami stretávali. Jasmine s Ricky tam už boli, a tak som sa k nim pripojila. Obe boli podobne ovešané ako ja. Už sme čakali len na Sashu. Ako vždy meškala a dobehla k nám len 5 minút pred zvonením, takže sme všetky utekali na hodinu ako splašené, aby sme neprišli neskoro. Našťastie len čo zazvonilo, dosadli sme na stoličky a vydýchli sme si. Hneď na to vošla dnu profesorka Ribbornová a začala vysvetľovanie logaritmických rovníc.
Dopoludnie sa nieslo strašne pomaly, no keď konečne zazvonilo na obedňajšiu prestávku, vyrútila som sa z triedy a pobrala som sa do jedálne. Na obed bola pečená bravčová krkovička s kapustou a knedľou. To bude zase “pochúťka“. Nevarili tu nejako extra super, no potrebovala som jesť, a tak som žiadnym jedlom nepohŕdala. Zobrala som si tácku a šla som na naše zvyčajné miesto, kde už všetky tri baby sedeli.
Len čo som si sadla, už sa Sasha pýtala, či bola písomka z tej revolúcie.
„Nie, nedala nič. Ani neskúšala,“ odvetila som.
„Tak dúfam, že ani zajtra nebude,“ vydýchla si.
„To vážne? Chceš schytať F-ko. Čo ak sa u vás bude náhodou niečo pýtať? A čo budeš vlastne robila?“ vyhŕkla na ňu Ricky.
„Mám niečo zaujímavejšie na práci,“ uškrnula sa Sasha.
„Ako napríklad?“ vyzvedala Jas.
„Tak fajn. Večer mám rande.“
„Aaaaaa,“ skríkli sme naraz. „Hovor s kým? Ako ste sa spoznali? Nevynechaj žiadnu maličkosť!“
„Včera som bola na diske a tam sme spolu tancovali. Je vážne milý a ideme spolu do kina.“
„Ako sa volá? A ako vyzerá?“
„Volá sa Chris a je blondiak. Má krásne hnedé oči a je vysoký.“
„Uuuuu, a na aký film idete?“
„To ešte neviem. Vyberať budeme asi až v kine.“
„Zajtra nám porozprávaš každú maličkosť, jasné?“
„Tak fajn.“
Konečne sme sa pustili do jedla a na chvíľu bolo ticho.
„Ahoj, Becky,“ pozdravil ma niekto zboku. Otočila som sa a uvidela som Christine, ako na mňa kýva z radu na jedlo. Odkývala som jej späť a otočila som sa k jedlu. No zbadala som, že všetky tri baby na mňa čumeli s otvorenými ústami.
„Ty sa s ňou poznáš?“
„Včera sme sa stretli v škole, prečo?“
„Veď to je to nové dievča, neter Liama Hemswortha.“
„Čože?“
„Dievča, ty kde žiješ? Veď už polroka sa tu nehovorí o ničom inom.“
„Nevšimla som si, mala som veľa práce.“
„Ale nikto sa s ňou doteraz nebavil. Nikoho si k sebe nepustila. Ani sa jej nečudujem, polovica z tých ľudí by sa s ňou bavila len kvôli megaznámemu strýkovi.“
„Tak preto som si ju ešte nevšimla.“
„Ty si niekedy fakt vo hviezdach.“
Obzrela som sa za ňou a videla som, ako akurát berie tácku a sadá si k prázdnemu stolu. Nikto si k nej neprisadol, no ak od seba naozaj odháňala ľudí, pretože nikomu nedôverovala, tak som sa im nečudovala. Rýchlo som dojedla svoj obed a vstala dom od stola.
„Ja už idem. Musím sa pripraviť na latinu,“ povedala som a odniesla som tácku.
Následne som vypadla z jedálne a pobrala som sa ku skrinke. Vymenila som si knihy a zobrala som si odtiaľ tanečné veci, ktoré som si tam nechala po prvej hodine. S taškou na pleci som zamierili do šatne, aby som sa prezliekla.
O pár minút som už stála v sále D a rozcvičovala som sa. Naťahovala som si všetky svaly a prechádzala som si choreografie zo salsy. Postupne sa tu nahrňovalo čoraz viac študentov až sme boli kompletná trieda. Akurát zazvonilo a dnu vošla profesorka Harenová. Kedysi tancovala profesionálne spoločenské tance a zvíťazila v mnohých súťažiach, no s kariérou už skončila a dala sa na učenie. Mali sme šťastie, že ju máme, pretože lepšiu tanečníčku jej oboru som ešte nevidela. Bola naozaj úžasná.
„Zdravím vás, študenti. Dnes si dáme takú zmiešanú hodinu. Postavte sa k svojmu partnerovi do základného držania, a keď pustím pieseň tancujte svoju choreografiu z minulého týždňa na daný žáner. Postupne budem chodiť medzi vás, a tých najhorších budem vyradzovať, až kým tu neostanú posledné tri páry. Tie si potom na zajtra pripravia ďalšiu choreografiu v ktoromkoľvek latino-americkom tanci a predvedú nám ju. Zvyšní študenti budú hlasovať za najlepší pár, ktorý dostane A-čka. Takže na miesta, prosím!“ zavelila a ja som sa pobrala pohľadať Briana.
Stál na druhom konci sály a kýval na mňa cez ľudí. S úsmevom som k nemu podišla a objala som ho.
„Ahoj, Brian. Ako sa máš?“
„Skvele, onedlho idem domov, tak sa teším. A ty?“
„Dobre, makám ale tanec zbožňujem, takže žiaden problém,“ usmiala som sa na neho.
„Po hodine si dohodneme tréning dobre?“
„Aký tréning?“
„No predsa na choreografiu na zajtra. Plánujem to A-čko dostať.“
„Tak teda dobre. Ideme sa predviesť,“ odvetila som s úsmevom a postavila som sa do základného postoja. Len čo odzneli prvé tóny, nasadili sme zamilovaný výraz a la rumba a hneď na druhý takt sme začali tancovať. Nikto okolo nás ešte ani nezistil, čo to je a ja som sa už vlnila okolo neho s vášnivým pohľadom. O chvíľu sa pridali aj ostatní a profesorka pomaly triedila páry.
Nevenovala som im pozornosť a sústredila som sa na Briana a mňa. Po pár minútach sa rumba plynule zmenila na chachu, potom na pasodoble, sambu, salsu a nakoniec jive. Pri poslednom druhu sme ostali na parkete 5 a každý sa bojovne snažil vydať zo seba najviac. Profesorka prešla popri nás a odstavila ďalší pár. Už len jeden! Povzbudivo som sa usmiala na Briana a obaja sme vedeli, čo príde.
Nedávno sme sa náhodne stretli v sále, keď sme obaja cvičili, a tak sme si vytvorili choreografiu na jive tak zložitú a nádhernú, že doteraz som netušila, kde sa to v nás vzalo.
A tak sme zastavili v prvej pozícii a spustili sme náš dokonale zosúladenú choreografiu navzájom poprepájaných prvkov. Všimla som si, ako na nás ostatné páry, čo už vypadli hľadia s otvorenými ústami a ešte viac sa mi zvýšilo sebavedomie. Postupne profesorka odstránila posledný pár, no hudbu nevypla.
Keď zvyšné dva páry, ktoré sa prebojovali do finále videli, že postúpili, prestali tancovať a išli sa napiť. No my nie. Naďalej sme pokračovali v jive a chystali sa na veľké finále, ktorým mala byť zložitá zdvíhačka s vyhodením. Posledných pár prvkov a chytil na za pás, obtočil okolo seba a vyhodil do vzdychu. Keď som dopadala, spomalil ma a spoločne sme urobili záverečnú pózu.
Ozval sa obrovský potlesk, ku ktorému sa pridala aj samotná profesorka. Usmiali sme sa na seba a vedeli sme, že zajtra to vyhrajeme. 

outfit do školy

7 komentárov:

  1. Kráásné ;) jsem zvědavá jak se to bude dál vyvíjet ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. perfektneeee kedy bude dalsia ??

    OdpovedaťOdstrániť
  3. dalšiááááááááááááááááááááááááááá! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. amazayn like always..I haven't got any words..wauu..with love..take care darling xoxo..Janii

    OdpovedaťOdstrániť