O mne

Moja fotka
Hi, my name is Laura and I found myself a new passion that brings me a lot of joy - writing. For now I´m writing about One Direction but maybe over a time I will write about someone else. Who knows. :) I hope you liked, like and will like my stories and if so, please write comments. I´m really grateful for them because they are giving me the strenght and the fancy to write more and more. Thank you so much :) :-* FB - https://www.facebook.com/vojtekova.laura ... TT - https://twitter.com/LauraVojtek ... FB fanpage - https://www.facebook.com/LaliStories?ref=hl ... Ask.fm -http://ask.fm/LauraVojtek

nedeľa 2. februára 2014

Being a BITCH

   Možno si poviete: "Akože o čom to je?" No ak ste zvedavé, čítajte ďalej :) Mnoho ľudí, nielen na Slovensku ale aj vo svete, považuje slovo bitch za niečo zlé, za hrešenie, za urážku... V podstate majú pravdu. Takmer všetky slovníky ho definujú ako hrubú, nemorálnu, zlomyselnú ženu bez citu, čo nie je práve príjemné. No poslednú dobu sa toto slovíčko v mnohých významoch trošku pomenilo. Ak sledujete stránky s obrázkami, možno ste si všimli citáty o tom, aké úžasné je byť bitch a podobne. Vo vyššom význame sa toto slovíčko povznieslo na význam: samostatná, sebavedomá, nezávislá sexy žena, ktorá nebude skákať podľa toho, ako hociktorý muž píska. Ak si vezmete tento popis, tak being a bitch nadobúda úplne iný význam. Význam, s ktorým sa úplne stotožňujem. 
   Veľakrát, keď čítate rady ženám na internete alebo v rôznych self-help knihách, všetky hovoria to isté: buďte sebavedomá, nezávislá a nedosiahnuteľná. Mnohé sa už síce presvedčili, že pri lovení chlapcov/mužov to pomáha ako ibalgín na bolesť hlavy, no ja za tým vidím niečo väčšie. Podľa mňa by sa žena nemala hrať na niečo, čím nie je, len aby získala chlapa. Teraz nehovorím, že by sme nemali byť sebavedomé a nezávislé. Práve naopak, presne také by sme mali byť, no v každom aspekte nášho života, nie len čo sa týka balenia chlapov. 
   Žena, ktorá si je vedomá svojich kvalít a nepochybuje sama sebou je automaticky vnímania inak. Je vedecky dokázané, že prvý dojem si človek utvorí už v priebehu 10 až 15 sekúnd. A je jedno, či to je pri rozhovore alebo len keď pozorujeme danú osobu na druhom konci baru. Naše zmysly vnímajú, ako daná osoba stojí, či je vystretá alebo zhrbená, v akej polohe sa nachádzajú jej ruky, dlane, chodidlá či aká je jej mimika tváre. A tak isto vnímajú aj ostatní nás. 
   Samozrejme, v prvom rade ide o reč tela a tá sa dá buď naučiť alebo sa zmení postojom človeka k sebe samému. Ten, kto sa chce na niečo hrať si môže čítať všelijaké knihy a naučiť, čo rozličné pohyby tela znamenajú. Ja osobne, som sa rozhodla tou osobou stať. Nechcela som len vyzerať ako osoba sebavedomá. Chcela som ňou byť. Plne stotožnená sama so sebou, so svojou podstatou. A preto som zmenila celé svoje zmýšľanie. Aby ste sa stali osobou, o ktorej tu celý čas hovorím, musíte sa akceptovať také, aké ste, aj so svojimi chybami a milovať ich najviac na svete. Len ak to dokážete, tak vás môžu milovať ostatní a vy budete navonok pôsobiť sebavedomo, pretože sa tak aj budete cítiť.
Queen B (B-Blair & B- Bitch :)
   A tu sa dostávame opäť s slovíčku bitch. Pre mňa je bitch, ako som už stihla povedať, sebavedomá, nezávislá sexy žena. No taktiež je to osoba, ktorá vie, čo chce a ide si za tým, nehľadiac na reči ostatných, že to v žiadnom prípade nedokáže. Je to osoba, ktorá má svoj cieľ a je preň ochotná urobiť čokoľvek. Nehovorím teraz o čakaní na D1 alebo lození za profesormi na "doučovanie". Hovorím o čistej ceste, plnej driny, kde potrebujete mať široké lakte, aby ste sa predrali dopredu. To je pre mňa ta podstata.
   No, samozrejme, že to nie je všetko len o tom peknom a dobrom. V mojom živote vládnu dve dosť podstatné veci - irónia a sarkazmus. A tieto dve atribúty sú dosť podstatnou časťou bitchy osobnosti. Je to moja obrana, pred dotieravými ľuďmi, ktorí mi nechcú dať pokoj, ale jednak aj útok, vďaka ktorému môžem kultivovane vyhrať hocijaký spor. Nie je to o tom podkopávať ostatných či zosmiešňovať ich. Ale o tom, chrániť samú seba. Dievča sa predsa nebude brániť päsťami. Sme predsa ladies. A tak máme na obranu svoj jazyk. O mojom síce hovoria, že je dosť ostrý, no to bude tým, že sa so mnou život nemaznal a vybudovala som si prirodzene túto obranu.
   Takže v podstate som vám vykreslila moju premenu počas posledného polroka. Ľudia, ktorí stoja pri mojom boku dennodenne si to až tak nevšimli, keďže sa to dialo postupne a nie z ničoho nič, no keď som stretla starých známych, ktorí mi pred niekoľkými rokmi na základnej škole život príliš neosladili, vedela som sa brániť a oni konečne stíchli, pretože nemali v mozgu nič, čím by odbili moje sarkastické odpovede. A tak sa jednak môžem do budúcna chrániť pred ľuďmi, ktorí budú proti mne a nebudú mi moc priať, a jednak som pripravená postaviť sa môjmu osudu tvárou v tvár a riadiť si ho sama podľa toho, kým chcem byť a čo chcem so svojím životom robiť.

I am a BITCH and I live being a BITCH. :-*

milujem tento song ♥

___________________________________________________________________________________

P.S. Možno potom nájdete nejakú menšiu spojitosť s týmto v práve rozpísanom príbehu ;)

2 komentáre:

  1. S tými chlapmi si to presne vystihla ;) Sadnú na to ako mucha na lep, len nie na každého zrovna to zaberá :) Snažím sa byť takou nejakou Bitch, no mrcha k dotieravým ľudom veľmi nedokážem byť :D a neviem si držať ani odstup :D, ale vždy sa snažím byť taka aká som, od kedy som spravila zásadnú chybu, že som sa zaľúbila do top chlapca :D snažila som sa byť taka aku ma on predstavu :D a zhnojilo sa to viac :D :D a pre zmenu teraz som sa zaľúbila do najlepšieho kamarata -_- čo vždy som bola toho názoru, že chlapec a dievča môžu byť kamarati :) ..Takže dievčata z toho vyplýva :D vždy budte samy sebou :) nikdy sa neoplatí hrať na niekoho iného, dopadne to vždy horšie ;)

    OdpovedaťOdstrániť