O mne

Moja fotka
Hi, my name is Laura and I found myself a new passion that brings me a lot of joy - writing. For now I´m writing about One Direction but maybe over a time I will write about someone else. Who knows. :) I hope you liked, like and will like my stories and if so, please write comments. I´m really grateful for them because they are giving me the strenght and the fancy to write more and more. Thank you so much :) :-* FB - https://www.facebook.com/vojtekova.laura ... TT - https://twitter.com/LauraVojtek ... FB fanpage - https://www.facebook.com/LaliStories?ref=hl ... Ask.fm -http://ask.fm/LauraVojtek

pondelok 5. marca 2012

Always and Forever 22


Vtom zatrúbilo auto a ja som rýchlo zbehla dole. Nasadla som a pobozkala som Louisa.
„Páni! Vyzeráš nádherne!“ pochválil ma.
„Ďakujem,“ usmiala som sa na neho.
„Odkiaľ máš vlastne ten náhrdelník? Začala si ho nosiť len nedávno,“ opýtal sa.
„Dostala som ho na narodeniny,“ odvetila som. Neviem prečo som zamlčala, že je od Harryho. Asi by nebolo veľmi vhodné spomínať to. Ďalej to nekomentoval a rozbehli sme sa po ceste.
Dorazili sme k parku a našli si vhodné miestečko. Louis to tam pripravil a obaja sme si sadli. Výborne sme sa napapali, a potom sme si už len ľahli a rozprávali sa. Do tretej bolo času habadej.
Zrazu som dostala chuť na zmrzlinu, a tak ju šiel Louis kúpiť. Ja som ostala sedieť na deke a obzerala som sa po okolí. Odrazu si ku mne niekto prisadol.
„Ahoj, Em. Dlho sme sa nevideli,“ usmiala sa na mňa Eleanor.
„El! Ahoj! Rada ťa vidím. Čo ty tu?“ spýtala som sa.
„Máme tu neďaleko fotenie a práve je prestávka, tak som sa išla prejsť. Ako si na tom vlastne s Cameronom? Ešte pózuješ?“
„Na chvíľku som si dala pauzu. Aj tak by som nemohla so zlomenou rukou. Našťastie to prijal celkom dobre, a keď sa uzdravím tam mám svoje miesto späť.“
„Tak to je super. Musela si mu počarovať, keď je taký ohľaduplný. Väčšinou je až priveľmi prísny a nad nikým nemá zľutovanie. Je len pár vyvolených, ktorých si fakt obľúbi. Máš šťastie, že patríš medzi nich.“
„Wau, tak o tom som nevedela. Som teda rada, že ešte budem mať prácu. Veľmi sa mi to zapáčilo. Rozmýšľam, že by som tu ostala aj po prázdninách.“
„Vážne? Tak to je skvelé. Teším sa s tebou.“
„A ako to ide medzi tebou a Lucasom?“
Tvár jej posmutnela. „Rozišiel sa so mnou,“ povedala zronene.
„Čože? Prečo? Čo sa stalo?“ vyzvedala som. Eleanor sa rozhovorila a ja som ju len v tichosti počúvala.

Louis
Emily dostala chuť na zmrzlinu a tak som sa pobral jednu kúpiť. Pri stánku bol neuveriteľný rad a tak som tam stál asi 10 minút. Medzitým som premýšľal o nás. Bol som veľmi šťastný, že ma Em milovala. Nezaslúžil som si to, ale predsa len. Bol som vďačný za každý moment, čo som s ňou prežil.
No vtom mi zišiel na um Harry. Odkedy sme sa s Em dali dokopy, bol nejaký čudný. Mal som pocit, že žiarli. Určite si myslel, že teraz príde o svoju kamarátku. Nemienil som ich však obmedzovať. Chcel som, aby bola šťastná a vedel som, že Harryho má veľmi rada. To sa prejavilo aj dnes ráno, keď sme sa dozvedeli, že Harry odcestoval. Keď ho nenašla v izbe, začala sa o neho strašne báť. Začal som na neho skoro žiarliť. Keby sa tak bála o mňa. Lenže ja ju neopustím. Nie bez vysvetlenia a bez rozlúčky.
Konečne som sa dostal na rad a popýtal som dvojitú čokoládovú pre Emily a sebe som vzal malú jahodovú. Škoda, že nikde nepredávajú mrkvovú. Každý deň by som tam kvôli nej chodil. Usmial som sa nad tou myšlienkou.
Blížil som sa k Emily, no zbadal som, že pri nej niekto sedí. Bolo to nejaké dievča. Nevedel som rozlíšiť, kto to je, pretože bola otočená chrbtom. Keď som sa však priblížil, spoznal som ju. Bola to Eleanor.
Čo tu ona robí? Srdce mi poskočilo a v ústach mi vyschlo. No taktiež som pocítil tupú bolesť v hrudi. To snáď nie je pravda. Nie je možné, aby som ju ešte stále miloval. Veď ľúbim Emily. A navyše ma neskutočne ranila. Mal by som ju za to nenávidieť. Lenže srdcu sa nedalo rozkázať. Robilo si, čo sa mu zachcelo. Myslel som si, že v mojom srdci už pre Eleanor nie je miesto. No opak bol pravdou. Toho miesta tam bolo dosť.
Dosť, povedal som si. Nesmieš na ňu myslieť. Chodíš s Emily a miluješ ju, tak sa tak aj správaj. Priblížil som sa k nim a prisadol si.
„Ahoj, El,“ pozdravil som jej. Nechcel som byť na ňu odporný a tak som sa tváril, akoby sme boli vždy len kamaráti. Usmiala sa na mňa a odzdravila.
„Tak ja teda pôjdem, Em. O chvíľu mi aj tak končí prestávka. Majte sa,“ rozlúčila sa a odkráčala preč.
„Odkiaľ sa tu nabrala?“ nevydržal som to a spýtal som sa Emily.
„Neďaleko má fotenie a cez prestávku sa išla prejsť. Videla ma a tak si prisadla.“
„A o čom ste sa rozprávali?“
„O všeličom možnom,“ usmiala sa, „najprv o práci a o tom, čo celý čas robila a podobne. Nakoniec sa mi zdôverila, že vraj sa s ňou Lucas rozišiel. Je veľmi smutná, ale zvláda to.“
Srdce mi vyskočilo až ku krku. Takže Eleanor je voľná? Čo ak ma má ešte rada? Čo ak by sme boli ešte spolu? Preboha, nad čím to rozmýšľam. Veď milujem Emily. Je to môj poklad a je pre mňa jediná. Zahriakol som sa. Ale čo si budem klamať. Milujem aj Eleanor, a keby nebolo Emily, šiel by som teraz za ňou. Bože som ja ale špinavec. Len nedávno sme sa s Em dali dokopy a už myslím na inú. Nesmiem ju raniť. A hlavne ju nesmiem podviesť. Nechcem, aby trpela tak ako ja predtým.
Z myšlienok ma vytrhla pripomienka na mobile. Pol tretej.
„Emily, už je čas. Mali by sme vyraziť, aby sme tam prišli načas,“ povedal som.
„Tak teda poďme,“ odvetila a pomohla mi pobaliť veci.
Vyrazili sme k Buckinghamskému palácu. Prehliadka trvala hodinu a prebehlo to veľmi rýchlo. Ani som nevnímal, kde sa nachádzame, a už sme boli v aute na ceste domov. Odviezol som Emily ku nej. Chcela stráviť nejaký čas s otcom, kým nie je v práci, a potom som sa vydal k nám.
Vošiel som do domu a šiel k schodom. Prešiel som popri obývačke, kde sa rozprával Liam s Danielle. Zachytil som časť ich rozhovoru a ostal som zarazene stáť.
„Tak dobre, poviem ti pravdu. Ty vždy vieš, kedy klamem,“ hovoril Liam.
„Tak teda počúvam,“ odvetila Dan.
„Vieš, ide o to, že Harry je dosť nešťastný. Už odkedy sa s Em stretli, mal ju strašne rád. Až príliš. Ja som si to všimol jeden večer a nedal som mu pokoja, kým mi nepovedal celú pravdu. Nakoniec priznal, že sa do nej zamiloval. Presviedčal som ho, aby jej to povedal, a on na to odvetil, že sa o to možno pokúsi na tej oslave. Keď vtedy zmizli, myslel som si, že jej to povedal, lenže asi nie. Celý večer sa potom len trápil a opíjal. Až neskôr sa mi zdôveril, že jej to chcel povedať, keď ich práve vyrušil Louis. A keď videl, akým pohľadom sa na neho díva, pochopil, že sa do neho zamilovala. Ráno po oslave bol za ňou a rozprávali sa o tom. Viem si predstaviť, ako sa musel premáhať a ako ho to muselo bolieť. Nezniesol by som, keby si ty milovala iného. Presviedčal ju, aby to Louisovi povedala. Aby bola aspoň ona šťastná. A keď sa nakoniec predsa len dali dokopy, nemohol to zniesť. Nedokázal sa na nich pozerať, akí sú spolu šťastní, ako sa objímajú a bozkávajú. Včera to bola posledná kvapka a tak sa rozhodol odísť do ich letného sídla v Malibu, aby si utriedil myšlienky a vysporiadal sa s tým. Možno aby zabudol,“ dokončil Liam.
„Preboha, a Emily o tom vie?“
„Nie, Harry nechce, aby o tom vedela. A teraz už vonkoncom nie, keď je s Louisom a je šťastná. Nechce im zničiť ich vzťah.“
Počul som toho dosť. Vyrútil som sa hore schodmi a zavrel som sa do izby. Prečo mi o tom nepovedal? Prečo sa s tým zdôveril Liamovi a nie mne? No potom som si uvedomil, že Liam to z neho vytiahol. Ako som si to mohol nevšimnúť? Veď je to môj najlepší kamarát.
Bolelo ma, že ju miluje. Aj ja som ju miloval. No ako som si dnes uvedomil, miloval som aj El. Musí predsa existovať východisko. Nejaká cesta, ktorá spraví všetkých šťastnými. No nevedel sa prísť na tú správnu odpoveď. No jedno som vedel naisto. Emily musí vedieť, že ju Harry miluje. Možnože miluje aj ona jeho. Veď ako sa o neho dnes ráno bála. A ako s ním rada trávila čas. Vždy keď ho videla, začala sa usmievať. Možno ho mala rada iba ako dobrého kamaráta, ale čo ak ho milovala? Čo ak si to ani sama neuvedomila a myslela si, že ja som ten jediný, komu patrí jej srdce? Vtedy sa mi začali v hlave ukladať všetky kúsky skladačky na tie správne miesta. Áno, už som vedel, čo musím urobiť.


9 komentárov:

  1. Louis je superman! On to všetko vyriešii! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super, užasné :) normálne ma potešilo, že sa to pohlo už iným smerom:P ♥ jéééé

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Opäť je to krasne....a ten koneic je zaujimavý...už sa neviem dočkať dalšej časti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. áá .. opäť sa neviem dočkať ...=)som strašne zvedavá čo Louis urobí ..=)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. uuuha :D som zvedavá čo LOuis vymyslí :) teším sa ....super

    OdpovedaťOdstrániť